Οι 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για μια σύντομη απόδραση – Ανάμεσά τους μια ελληνική [εικόνες]

Τις δέκα καλύτερες πόλεις για μια σύντομη απόδραση παρουσίασε ο Guardian σε ειδικό αφιέρωμά του, ενώ, ανάμεσά τους φιγουράρει και μια ελληνική.

Η κατάρτιση της λίστας έγινε από τις προτάσεις αναγνωστών, οι οποίοι «εξέλεξαν» την Μπολόνια της Ιταλίας στην πρώτη θέση, ενώ, στην όγδοη θέση φιγουράρει η Θεσσαλονίκη.

«Μπολόνια: Μια όμορφη πόλη που περνάει συχνά απαρατήρητη. Η κουλτούρα του καφέ, το φαγητό και το γεγονός ότι είναι πανεπιστημιούπολη, συντελεί στην ύπαρξη πολλών μπαρ. Κορυφαίο σημείο είναι και το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Παγωτού» αναφέρει ο Guardian για την ιταλική πόλη.

Για την Θεσσαλονίκη οι αναγνώστες αναφέρουν: Είναι μια πανέμορφη πόλη. Ο ιστορικός Λευκός πύργος είναι το κεντρικό σημείο της, ενώ, η νυχτερινή ζωή με μπαρ, καφέ, εστιατόρια είναι εντυπωσιακή. Αλλωστε είναι η πόλη στην οποία δημιουργήθηκε το Μπουγατσάν».

Αναλυτικά οι δέκα καλύτερες πόλεις:

Μπολόνια, Ιταλία

poleis-apodraseis

Νίκαια, Γαλλία

poleis-apodraseis1

Αλγκέρο, Ιταλία

poleis-apodraseis2

Σαράγιεβο, Βοσνία

poleis-apodraseis3

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

poleis-apodraseis4

Γρανάδα, Ισπανία

poleis-apodraseis5

Σόφια, Βουλγαρία

poleis-apodraseis6

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

poleis-apodraseis7

Βρότσλαβ, Πολωνία

poleis-apodraseis8

Βασιλεία, Ελβετία

poleis-apodraseis9

http://www.iefimerida.gr/
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις