Να υπάρξει κεντρική ρύθμιση για τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να υπάρξει κεντρική ρύθμιση για τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει το ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης. Στα σχολεία έχουμε μαθητές που μόνο εξαιτίας της πρόσφατης επιδημίας έχουν απουσίες δύο εβδομάδων (δηλαδή κοντά στις 70 απουσίες). Είναι φανερό ότι, με τα υπάρχοντα – πάγια δεδομένα στα όρια των δικαιολογημένων απουσιών, θα υπάρξουν προβλήματα ανεπαρκούς φοίτησης για τα οποία δεν θα φταίνε οι μαθητές. Θεωρούμε ότι στο ζήτημα αυτό πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη ευαισθησία και κεντρική ρύθμιση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.
Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με αφορμή την επιδημία, τονίζει το πρόβλημα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μαθητές (πχ παιδιά ανέργων, μεταναστών κοκ). Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μαθητές που μένουν ακάλυπτοι ιατροφαρμακευτικά λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή λόγω ότι οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. Εδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.
Αργοστόλι 07/03/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις