Ρωσσέτος Λούζης: Δεν πάει άλλο. Ένας ακόμη χειμώνας πέρασε! Άρχισε να μυρίζει, επιτέλους άνοιξη

Δεν πάει άλλο
Ένας ακόμη χειμώνας πέρασε ! Άρχισε να μυρίζει , επιτέλους άνοιξη .
Για το νησί μας ήταν , ίσως , από τους δυσκολότερους χειμώνες των τελευταίων χρόνων . Ευτυχώς δεν είχαμε και … σεισμούς .
Από το μέτωπο του καιρού , είχαμε μία περίοδο με πολύ έντονα φαινόμενα και πολύ ….νερό . Ατέλειωτες μέρες βροχής , ανέμους , κρύο ..απ’ όλα τα καλά του κλασσικού Κεφαλονίτικου χειμώνα .
Είχαμε και εκλογές… Μας φόρτωσαν με απειλές , τρόμο και φόβο από την μία , Ελπίδα , Αξιοπρέπεια και Όνειρα από την άλλη …Οι περισσότεροι διάλεξαν το δεύτερο….
Μετά μάθαμε …την Διαπραγμάτευση , θυμηθήκαμε την Αξιοπρέπεια , την Εθνική Υπερηφάνεια. Μάθαμε επίσης να μετράμε με δισεκατομμύρια , τρομάρα μας , μάθαμε τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς , το Γιούρογρουπ …νέα πρόσωπα , νέους πολιτικούς , …κι άλλα πολλά .
Εδώ τοπικά …λίγα πράγματα , εκτός από το γεγονός ότι η Βουλευτής μας , είναι πια Κυβερνητική ..
Κατά τα άλλα .. ΤΙΠΟΤΑ ! Ξεραϊλα . Άπνοια . Από πολιτιστικές εκδηλώσεις…. Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά , Καρναβάλι .Τίποτε άλλο . Ούτε εκδηλώσεις , ούτε κινηματογράφο . Τα θέατρα , το ένα σε μια .. ασαφή κατάσταση , το άλλο υπό μετασεισμική αποκατάσταση – με περίεργες συνθήκες , κλπ. Η κοινωνική συνεύρεση και συναναστροφή , εξαφανίστηκε . Κλειστήκαμε πιο πολύ στα σπίτια μας , στους εαυτούς μας …ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ !!
Ας μην χάσουμε τουλάχιστον την Άνοιξη , ας μην περιμένουμε το καλοκαίρι …για να ψυχαγωγηθούμε , μαζί με τους επισκέπτες μας …και ευτυχώς στις παραλίες μας .
Μέχρι τον Ιούνιο , μένουν τέσσερεις μήνες , ας μην τους χάσουμε κι αυτούς .
Ευτυχώς μαθαίνω ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι , κάτι ετοιμάζουν γι’ αυτή την περίοδο . Οι θεατρικές ομάδες , η χορωδία , η κινηματογραφική λέσχη κι άλλοι σύλλογοι , θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά την Άνοιξη . Φαντάζομαι ότι και η ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. , με τα τμήματά της , κάτι θα παρουσιάσουν . Ας σπάσουμε λοιπόν αυτή την καταχνιά και κατήφεια , να επικοινωνήσουμε και πάλι , να ξαναβρεθούμε , να συναναστραφούμε . Ας βρεθούμε πάλι στον κινηματογράφο , σε φιλολογικές , μουσικές , θεατρικές εκδηλώσεις , που τόσο έλειψαν δύο χρόνια τώρα… Ας ξεκινήσουμε πάλι.
Και για να μην το ξεχνάμε , χρειάζεται συντονισμός , τώρα και ειδικά το καλοκαίρι , για να μην προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις , την μια πάνω στην άλλη . Να παρθεί μια πρωτοβουλία , για ένα συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας , του Δήμου και των συλλόγων , για τον όσο το δυνατόν καλύτερο προγραμματισμό . Ας ξεκινήσουμε από τώρα…

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις