Παρέμβαση Γαλιατσάτου για το εξάμηνο εξωτερικού του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης Διερμηνείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την κοινή συνεδρίαση της Συγκλήτου και του Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την παρουσία βουλευτών και του Δημάρχου Κέρκυρας προκειμένου να συζητηθούν σε βάθος τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αλλά και το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα με τη διακοπή χρηματοδότησης του εξαμήνου εξωτερικού για τους φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης Διερμηνείας, πρότεινε με επιστολή του προς τη Σύγκλητο και το Σ.Σ Ι.Π. ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του επισημαίνει ότι «το εξάμηνο άσκησης στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο τμήμα Ξ.Γ.Μ.Δ» και τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης.
«Είναι προφανές, σημειώνει ο Θ. Γαλιατσάτος, ότι η διακοπή αυτής της χρηματοδότησης είναι απόρροια του πολύ μειωμένου προϋπολογισμού που τόσο η Σύγκλητος όσο και το Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι υποχρεωμένοι να διαχειρισθούν, στα πλαίσια των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και της αυστηρής λιτότητας που επιβλήθηκαν από τις μνημονιακές συμφωνίες των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας. Οι πολιτικές αυτές έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμα και σε στοιχειώδεις ανάγκες, πράγμα που έχει άμεση επίπτωση στο επίπεδο και την ποιότητα των σπουδών».

http://www.enimerosi.com/
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις