Διαβούλευση με θέμα την «Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των POMA στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων »

Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών θέτει σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και με όσους πολίτες θα ήθελαν να συμμετέχουν , το σχέδιο «Περιφερειακής Στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των POMA στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων ».

Το σχέδιο στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά το οποίο τίθεται σε διαβούλευση εστιάζει σε θέματα: «ΣΤΕΓΑΣΗΣ – ΥΠΟΔΟΜΩΝ», «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ», «ΥΓΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» καθώς και «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» με χωρικά στοχευμένες παρεμβάσεις ανά ΔΗΜΟ.
« Η στρατηγική αυτή είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο που καταγράφει το πρόβλημα, προσδιορίζει και σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες στοχεύοντας στην επίλυση του» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέκος Μιχαλάς και πρόσθεσε: «Σ΄ αυτή την δύσκολη προσπάθεια ζητάμε τη συνεργασία σας , γιατί πιστεύουμε ότι οι θέσεις , οι ιδέες και οι απόψεις σας θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή των παρεμβάσεων για αυτή την ευάλωτη κοινωνική ομάδα, στα πλαίσια του στρατηγικού εγχειρήματος της Περιφέρειας μας».
Αυτό το εγχείρημα θα μας δώσει τη δυνατότητα βασικά στοιχεία του να ενσωματωθούν στο νέο ΠΕΠ εξασφαλίζοντας έτσι πόρους που είναι το ζητούμενο για την υλοποίηση του στόχου μας .
Το Σχέδιο της «Περιφερειακής Στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των POMA στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων» βρίσκεται αναρτημένο στο διαδίκτυο: www.pin.gov.gr (μενού «Διαβουλεύσεις»).
Οι προτάσεις , οι ιδέες , οι παρατηρήσεις και οι απόψεις σας μπορούν να κατατίθενται μέχρι 12 / 3 /2015 , στο e-mail: .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις