Ρομπόλα: 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης & 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015.

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην  Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού
Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.)και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στο φετινό διαγωνισμό, 35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν 594 δείγματα. Τα 560 ήταν οίνοι από την Ελλάδα και από 6 άλλες χώρες: Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα, Σλοβακία και Τσεχία και τα 34 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η συμμετοχή του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας με το κρασί SAN GERASIMO (ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλληνίας) βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την δυναμική της ποικιλίας Ρομπόλα αλλά και το ποιοτικό έργο που επιτελείται στον Συνεταιρισμό μας.

Ομαλά, 04/03/2015
Εκ του Συνεταιρισμού

διαγωνισμος οινου1 SAN GERASIMO 15th_wine_1st_spirits_cover_gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις