Εξετάζεται η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ

Το πακέτο των μέτρων -κοστολογημένων και μη- που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Την ίδια ώρα, επικρατεί η απόλυτη σύγχυση στο εσωτερικό με τα διάφορα σενάρια που παρουσιάζουν οι υπουργοί για φορολογικά ζητήματα. Χθες, ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις σκέψεις του για τον ΦΠΑ, που μοιάζουν αρκετά με τις προτάσεις του ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15%-16%, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση του φόρου για υπηρεσίες και αγαθά που υπάγονται σήμερα στο 23%, αλλά ταυτόχρονα σε επιβάρυνση αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, στα οποία σήμερα εφαρμόζεται συντελεστής 13%.

“Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ένας συντελεστής, μπορεί να υπάρξουν δύο, αλλά τουλάχιστον να υπάρξει μια σύγκλιση και από τα κάτω προς τα κάτω. Εκτός από κάποια αγαθά, όπως τα βιβλία και ο Τύπος, που είναι λειτουργήματα και θα πρέπει να τα δούμε διαφορετικά. Αυτά που λέω δεν είναι εξαγγελίες, μοιράζομαι μαζί σας τη φιλοσοφία μου” τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: Καθημερινή
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις