Νέο σκληρό μήνυμα από το Βερολίνο: Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

«Οχι» λένε οι Γερμανοί στην πρόταση του Γερούν Ντάισελμπλουμ για εκταμίευση δόσης μέσα στον Μάρτιο, στέλνοντας, παράλληλα, σκληρό μήνυμα προς την Αθήνα.

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικός σταθμός «Mega», ανώτατες κυβερνητικές πηγές απέρριψαν την πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι «Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει αν δεν τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «αν ένα μέλος σπάει τις συμφωνίες επανειλημμένα, το κόστος είναι μεγαλύτερο από μία χρεοκοπία».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εννοεί τα όσα λέει για «πιστωτικό γεγονός».

 

Πηγή:  iefimerida.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις