Επιχείρηση-σκούπα σε καταθέσεις του Δημοσίου – Χρήμα ψάχνει η κυβέρνηση για να καλύψει ανάγκες!

«Σάρωμα» στα διαθέσιμα 5,5 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», και αυτό προκειμένου να καλύψει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «μέτρα λιτότητας που κρύβει το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρει ότι μεταφέρονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα διαθέσιμα από τους παραπάνω λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τυπικά οι λογαριασμοί θα παραμένουν ως έχουν για τους δικαιούχους φορείς, αλλά η κίνησή τους θα ελέγχεται από το ΓΛΚ για «κάθε ενδεχόμενο».

Την ίδια ώρα, λέει η εφημερίδα, δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει η λίστα μεταρρυθμίσεων του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με αυξήσεις φόρων, περικοπές σε κοινωνικές παροχές, αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

aftodioikisi.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις