Απάντηση Δραγασάκη στην Αριστερή Πλατφόρμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενιαίο κόμμα -Εχουμε όλοι ευθύνη

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο «δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε κόμμα των μελών του και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη όλοι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ -είπε ο κ. Δραγασάκης – πρέπει να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του.

Παράλληλα, τόνισε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ότι «απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου», ενώ νωρίτερα σημείωσε πως «μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο η χρεοκοπείτε».

Εξήγησε ότι η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. «Κερδίσαμε χρόνο, δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας» διευκρίνισε και επεσήμανε ότι «πρέπει να οργανώσουμε τη θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς» και «να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά».

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε πως «η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, και με δικαιοσύνη. Το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, και με δικαιοσύνη».

Πηγή: iefimerida.gr




Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις