Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης 1ης περιόδου 2014

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.” μετά από ιδιαίτερα δημιουργική προσπάθεια επτά (7) περίπου μηνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγωγής των αποτελεσμάτων του Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους της 1ης Περιόδου 2014 των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ., εκτός του Πρακτικού Μέρους (οχήματα) της ειδικότητας Ι.Ε.Κ. «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών», η οποία εκκρεμεί και θα ξεκινήσει άμεσα.
Η 1η Περίοδος 2014 αποτέλεσε την μεγαλύτερη εξεταστική περίοδο στην ιστορία του θεσμού των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τη θέσπισή του το 1994, αφού σε αυτήν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 14.806 υποψήφιοι απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. για το Θεωρητικό Μέρος και 13.747 για το Πρακτικό Μέρος των εξετάσεων 139 ειδικοτήτων και συμμετείχαν τελικά στις εξετάσεις, μετά τον έλεγχο των αιτήσεων τους, που διενεργήθηκαν σε 13 Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους σε όλη τη χώρα ως εξής:

Στο Θεωρητικό Μέρος των εξετάσεων το οποίο διεξήχθη από την 01.11.2014 έως τις 14.12.2014 έλαβαν μέρος 12.992 υποψήφιοι και στο Πρακτικό Μέρος το οποίο διεξήχθη από την 01.11.2014 έως τις 20.12.2014 έλαβαν μέρος 11.512 υποψήφιοι, ενώ εκκρεμεί το Πρακτικό Μέρος (κατηγορίες οχημάτων Α, Β, C, D, CE) της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών».

Στην οργάνωση και διενέργεια των εξετάσεων συμμετείχαν εκτός του προσωπικού του Οργανισμού και 217 άτομα στη στελέχωση των 13 Εξεταστικών Κέντρων Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους και του Βαθμολογικού Κέντρου, καθώς και 450 Επιτηρητές και 3.350 ειδικοί επιστήμονες όλων των εξεταζόμενων ειδικοτήτων στις επιτροπές που επικουρούν την Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ., στις επιτροπές Εξέτασης Φυσικώς Αδυνάτων, στις επιτροπές Πρακτικού Μέρους και στη διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων.

Τα αποτελέσματα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους θα αναρτηθούν στα 13 Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους όλης της χώρας, ενώ θα είναι διαθέσιμα για κάθε υποψήφιο και στον ιστότοπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. www.eoppep.gr από την Τρίτη 3.3.2015 και ώρα 16:00.
Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Τέλος, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έχοντας συναίσθηση της δικαιολογημένης αγωνίας των υποψηφίων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της επαγγελματικής κατάρτισής τους και τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας έχει ήδη προβεί στην έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις 1ης Περιόδου 2015, προκειμένου όσοι δεν κατέστησαν Διπλωματούχοι ή Πτυχιούχοι αντίστοιχα να υποβάλουν νέα αίτηση για συμμετοχή στην 1η εξεταστική Περίοδο 2015.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις