Η Εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μένουμε Ελλάδα» στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα βρέθηκε μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Ιονίων Νήσων Κο Σπύρου Γαλιατσάτου η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΡΙΤ, έτσι ώστε να καταγράψει και να προβάλει χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν από τις 18/2/2015 έως και την 22/2/2015.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν ποικίλες και είχαν ως άξονες τον Πολιτισμό και τα Μνημεία, το Ιστορικό Κέντρο της Πόλης ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και τη ζωή των νέων ανθρώπων μέσα σε αυτήν, τα Θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιούχο του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα, την ποικιλομορφία του περιβάλλοντος, παραλίες, τοπία, διαδρομές, όπως επίσης δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, παραδοσιακά προϊόντα, και γαστρονομία.
Η εκπομπή είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, του Δήμου Κέρκυρας, της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας αλλά και φορέων και επιχειρηματιών.
Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν στην εκπομπή, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Κ.Κ. Νεκτάριος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας Νικολέτα Πανδή, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.
Το τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε σημεία του ιδιαίτερου περιβάλλοντος του νησιού όπως η παλιά πόλη, παραδοσιακοί οικισμοί στη βόρεια και νότια Κέρκυρα, οι καταγάλανες παραλίες, η ηρεμία του τοπίου στα διαπόντια νησιά.
Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη του Κερκυραϊκού Πάσχα αλλά και στην προσέλκυση μαθητικών εκδρομών.
Τέλος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί ολους όσοι με τον οποιοδήποτε τρόπο υποβοήθησαν τη διεξαγωγή των γυρισμάτων και ιδίως τον πρόεδρο του AOCTA Δημήτρη Διαβάτη, για τη φιλοξενία του συνεργείου της εκπομπής.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις