ΝΕΟΣ “πονοκέφαλος” -Μίκης Θεοδωράκης- για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Να βρουν τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «όχι» στο «nein» του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλεί τα ηγετικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, παρομοιάζοντας την Κυβέρνηση με «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί», με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τους κυβερνώντες «να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς – πολύ κακώς – τον αγνοούν επιδεικτικά».

Θα πρέπει όμως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.

«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί, αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει», αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ‘μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης, ενώ αναδημοσιεύει ως υστερόγραφο, τη δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μανώλη Γλέζου, ενάντια στη συμφωνία της Παρασκευής.

epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις