Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επαίτες!!! Θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επαίτες!!!

Θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλου στη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποτελούν ομολογία διαχείρισης της φτώχειας, συνέχισης των αναδιαρθρώσεων και βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με τις ανάγκες του λαού και των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα ο κ. Υπουργός είπε ότι: «Δε θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθολογικών και εργασιακών απωλειών. Δεν υπάρχουν λεφτά. Σας το λέω ξεκάθαρα, τη φτώχεια θα διαχειριστούμε. Αλλαγές στο μισθολόγιο μπορούμε να συζητήσουμε από το 2016 και μετά». Επιπλέον, απόλυτα συνεπής με τα ψίχουλα που περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί αλλά όχι ως προς την αποκατάσταση των απωλειών. Όπως ανέφερε, η δημιουργία ενός νέου μισθολογίου που θα αποκαθιστά τις απώλειες δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Αυτό που μπορεί να συζητήσει η κυβέρνηση, είναι μόνο κάποιες θεσμικές και δομικές αλλαγές.

Τα προηγούμενα σε συνδυασμό με την ουσιαστική υπεράσπιση του ρόλου του αστικού κράτους για την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και τη δέσμευση για ένα σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, δείχνουν πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για φιλολαϊκές αλλαγές στο δημόσιο και τους υπαλλήλους του. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι γίνεται προσπάθεια να χειραγωγηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω των λεγόμενων κοινωνικών διαλόγων που έχουμε ξαναζήσει, προκειμένου να μπει πλάτη στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόταση του κ. Υπουργού προς την ΑΔΕΔΥ να καταθέσει θέση για την αξιολόγηση, μάλιστα υπό τον εκβιασμό ότι αλλιώς θα προχωρήσει μονομερώς. Κάτι που βεβαίως παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός αποδέχονται.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα. Όλοι και όλες στον αγώνα για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Αργοστόλι 17 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις