Νέο ξεκίνημα για την Χορωδία Αργοστολίου

Η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ανακοινώνει ότι , μετά την διακοπή της συνεργασίας της με τον προηγούμενο μαέστρο , συνεχίζει την 35χρονη πορεία της με μαέστρο τον Σπύρο Θεοτοκάτο .

Η παρουσίαση του νέου μαέστρου έγινε την Δευτέρα 2.2.15 , στην Ολομέλεια των δύο σχημάτων , και οι δοκιμές ξεκινούν αυτή την εβδομάδα , στην Λέσχη του συλλόγου στο Μαϊστράτο Αργοστολίου .

Σύντομα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι δοκιμές της Παιδικής Χορωδίας .
Οι νέες εγγραφές για όλα τα τμήματα , θα γίνονται από τους υπεύθυνους των Τμημάτων στο Δ.Σ. , μετά από έγκριση των δασκάλων τους .
Ποιος είναι ο νέος μαέστρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας μας :

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ
( Βιογραφικό Σημείωμα )

Γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς , όπου είχε τα πρώτα του μουσικά ακούσματα , από τους ψάλτες και κανταδόρους της πόλης , και τον επηρέασαν καθοριστικά .
Μετά το Γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα , όπου γράφτηκε στο Παλλάδιο Ωδείο , στο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής , με καθηγητή τον Γεώργιο Ζαφειράτο . Συνέχισε δε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Αττικής με τον καθηγητή και μουσικολόγο Απόστολο Βαλληνδρά ( Πτυχίο – Δίπλωμα ) .
Παράλληλα γνωρίζεται με τον μαέστρο Διονύση Αποστολάτο , και τον ακολουθεί σαν μαθητής και αργότερα σαν συνεργάτης . Μαζί του απέκτησε μεγάλη εμπειρία πάνω σε ορχήστρα νυκτών εγχόρδων και στην χορωδιακή τέχνη .
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον καθηγητή Βασίλη Μακρίδη , διευθυντή του Μουσικού Ιδρύματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου .
Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας με τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη .
Δίδασκε σε παιδιά στον σύλλογο ΄΄ Εύγερος ΄΄ Κεφαλονιάς , στην Αθήνα και διεύθυνε την χορωδία της ΠΕΑΕΑ .
Έχει συνεργαστεί σαν σολίστας με διάφορα φωνητικά και οργανικά σύνολα .

Από το 2000 , στην Κεφαλονιά , σε συνεργασία με τον Δήμο Παλικής , ( σήμερα Κεφαλονιάς ) , οργάνωσε και διευθύνει την Ανδρική και την Μικτή χορωδία ΄΄ Τζώρτζης Δελλαπόρτας ΄΄ , καθώς επίσης την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων με νέα παιδιά του συλλόγου ΄΄ Κουνόπετρα ΄΄ , Κατωγής .

Έχει διδάξει σαν εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Ηπείρου , στη σχολή Μουσικής Τεχνολογίας , Παράρτημα Ληξουρίου .

Από το 2003 οργάνωσε και διευθύνει την χορωδία του Δήμου Ιθάκης .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις