Κώστας Πετράκης: Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της Ομάδας Μαθητεία

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας Μαθητεία στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.

Στη συνάντηση τέθηκε πολλές απόψεις για το θέμα της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου και η καλύτερη αλλά και πιο ενδεδειγμένη εκμετάλλευσή της προς όφελος των κατοίκων του Αργοστολίου και κατ επέκτασης της Κεφαλονιάς, αφού αποτελεί ένα μοναδικό στολίδι χλωρίδας και πανίδας για τον τόπο μας που για χρόνια παραμένει στην αφάνεια, ενώ αντίθετα συνεχίζει να χρησιμοποιείται σαν χωματερή και τόπος εναπόθεσης απορριμάτων.

Τα μέλη που απαρτίζουν την Ομάδα Μαθητεία είναι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί αλλά και απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε όποια προσπάθεια γίνεται για το καλό του νησιού μας. Η Ομάδα Μαθητεία έχει διοργανώσει ημερίδα σχετικά με τον Κούταβο αλλά και πρόσφατα εθελοντικό καθαρισμό της λιμνοθάλασσας.

Προς ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση του κόσμου η Ομάδα Μαθητεία έχει συνθέσει ένα ερωτηματολόγιο από το οποίο θα αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς τις γνώσεις αλλά και τις σκέψεις των πολιτών πάνω στο θέμα του Κουτάβου.

Συναντήσαμε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Μαθητεία των καθηγητή Κώστα Πετράκη ο οποίος δέχτηκε να μας μιλήσει για την συνάντηση που είχαν, ο ίδιος φάνηκε αρκετά απογοητευμένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Ο κ. Πετράκης μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν συμπληρωθεί γύρω στα 100 ερωτηματολόγια ενώ είναι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος της προθεσμίας θα έχουν συμπληρωθεί άλλα 100.

Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε σε αυτόν link:

http://goo.gl/forms/X12yTYmE0C

Ακούστε τι μας είπε ο κ. Πετράκης

petrakis
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις