Τέλος οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, ανεξαρτήτως αξίας – Tο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα κάνει η κυβέρνηση, μόλις ανοίξει η Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης: «Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας προτίθεται όταν αρχίσουν οι εργασίες του ελληνικού κοινοβουλίου να καταθέσει ρύθμιση με την οποία θα “απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί της κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως του ύψους της αξίας της”. Αυτή η διάταξη, λένε οι ίδιες πηγές, θα ισχύσει για τρεις μήνες, οπότε και η κυβέρνηση θα έχει ετοιμάσει το νέο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

Αυτό το νομοσχέδιο θα προβλέπει συνολικά τη διαχείριση των “κόκκινων” στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων και θα προβλέπει και την απαγόρευση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας αξίας έως 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι αυτό αναφερόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

aftodioikisi.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις