ΕΛΜΕΚΙ: Να σταματήσουν οι πωλήσεις νησιών μας σε ιδιώτες-Τα «Ράγια» κι όλες οι εκτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι λαϊκή περιουσία!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να σταματήσουν οι πωλήσεις νησιών μας σε ιδιώτες.

Τα «Ράγια» κι όλες οι εκτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι λαϊκή περιουσία!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις μαζικές πωλήσεις νησιών στην Ελλάδα που αναμένονται τους επόμενους μήνες. Τα νησιά ανήκουν στο λαό και όχι στους ιδιώτες που τα πουλούν και τα αγοράζουν. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι υπάρχει «ιδιαίτερη προτίμηση» στο Ιόνιο, λόγω φυσικού τοπίου και γειτονικής στεριάς. Ανάμεσα στα 40-50 ελληνικά νησιά, κατονομάζονται η Νήσος Μόδι κοντά στην Κεφαλονιά και η Νήσος Σοφία στις Εχινάδες. Οι επενδυτές προσβλέπουν στον τουρισμό του all inclusive από τον οποίο δεν προσπορίζεται τίποτε ο λαός των νησιών μας, αντίθετα οδηγεί σε νέο χτύπημα τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες του τουρισμού και απαγορεύει στο λαό μας να χαίρεται τη φύση της χώρας του. Δεν είναι απίθανο ακόμη οι πωλήσεις αυτές να συνδεθούν με άλλες δραστηριότητες π.χ. πετρέλαια. Οι καπιταλιστές πιέζουν να αρθούν τα όποια μέτρα προστασίας έχουν απομείνει, κυρίως οι εγκρίσεις της Δασικής και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπενθυμίζει ότι οι πωλήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε όσες έχουν γίνει μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αφού μια σειρά δημόσιοι χώροι έχουν μετατραπεί με πολιτική απόφαση σε «ιδιωτικούς». Τελευταία πράξη στο έγκλημα ήταν ο Διεθνής διαγωνισμός που έγινε στις 14 Γενάρη για τα Ράγια και άλλες περιοχές. Τα Ράγια ήταν η περιοχή που, υποτίθεται, θα κτιζόταν το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής των Πρόννων. Εντούτοις υπήρξε εκκωφαντική σιωπή τόσο από τη μεριά της πρώην κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) όσο και από την πρώην αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) που βρισκόταν «προ των πυλών» της εξουσίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την κρατικοποίηση των ιδιωτικών νησιών – βραχονησίδων, την περιβαλλοντική προστασία τους και την απαγόρευση της αγοραπωλησίας τους. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να αποδοθούν στο λαό οι εκτάσεις που έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιό του. Να μην αναγνωριστεί καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης. Άμεσα στα Ράγια, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφερειακής Αρχής και του Δήμου Κεφαλονιάς, να δεσμευτεί η έκταση προκειμένου να γίνει το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Αργοστόλι 03 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις