Γ. Βαρουφάκης: «Δεν θέλουμε τη δόση των 7 δις Ευρώ»!

Στην απόφαση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αλλά και να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δις Ευρώ, που κρίνεται απαραίτητη για την καταβολή των υποχρεώσεων της Χώρας έως τον Αύγουστο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.

Συγκεκριμένα, στο σχόλιο των New York Times, ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και ακόμη και αν η νέα Κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους όρους των συμφωνιών διάσωσης, το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της εκκρεμούσας δόσης των 7 δις Ευρώ του προγράμματος, ώστε να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος που καθίσταται ληξιπρόθεσμο έως τον Αύγουστο, ο κ Βαρουφάκης απάντησε:

«Δεν θέλουμε τα 7 δις Ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το Πρόγραμμα. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», η οποία όπως είπε, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος.

Όπως ανέφερε το μόνο που ζητάει η νέα Κυβέρνηση είναι ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα και θα δώσει στη Χώρα την ευκαιρία να “αναπνεύσει” και πάλι μετά τις πολιτικές των τελευταίων ετών, «που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά».

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε, πάντως, πως η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με την Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, αλλά και τη Wall Street.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: in.gr




Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις