Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στην έκθεση τροφίμων & ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί από 30/01 έως 02/02 στη Αθήνα θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία θα είναι και τιμώμενη περιφέρεια.

Η ΠΙΝ θα παραστεί με ξεχωριστό περίπτερο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί των νησιών, θα εκθέσουν και θα δειγματίσουν τα προϊόντα τους και θα έχουν επαφές με παραγωγούς του Ελληνικού και Διεθνούς Εμπορίου. Στην έκθεση θα συμμετέχει και η Κερκυραϊκή Λέσχη Αρχιμαγείρων που θα παρουσιάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γαστρονομίας κάθε νησιού.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα, δικτύων και διεθνών σχέσεων Γ. Φοντάνα «στις προτεραιότητες της περιφέρειας είναι η στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Ιόνια, η διασύνδεση των παραγωγικών δυνάμεων τόσο μεταξύ τους όσο και με τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην αλληλοστήριξη με επιδιωκόμενο σημαντικό κοινό όφελος. Σε αυτό το πλαίσιο μια από τις πρωτοβουλίες μας αυτής της περιόδου είναι η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Πεποίθηση μας είναι ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με την προσπάθεια συνένωσης των παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας μας, την τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων μας σε επίπεδο Περιφέρειας με επίσημη ευρωπαϊκή αναγνώριση πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα.
Στην προσπάθεια μας για την παραγωγική, οικολογική και κοινωνική ανασυγκρότηση στην οποία στοχεύουμε».
Στην έκθεση την περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα εκπροσωπήσει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο οποίος θα κάνει τα εγκαίνια της έκθεσης, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, δικτύων και διεθνών σχέσεων Γ. Φοντάνας και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Χαλικάς.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις