Στις φυλακές ψήφισαν μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!

Πρώτη εκλογική δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές φυλακές, με ποσοστό που αγγίζει το 89%.

Οι κρατούμενοι των φυλακών ασκούν τον εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του καταστήματος όπου κρατούνται, με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Προσέρχονται για την ψηφοφορία συνοδεία υπαλλήλου, αλλά ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνοι τους μέσα στην κάλπη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στις φυλακές, ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 88,71% στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου ψήφισαν 62 ανήλικοι, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει το 4,84% των ψήφων και τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί με 3,23%.

Το επόμενο μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (84,62%) σημειώνεται στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Βοιωτίας, μεταξύ των ελαχίστων (μόλις 13) κρατουμένων.

Υψηλά ήταν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των 138 κρατούμενων του Ειδικού Τμήματος Φυλακών Νιγρίτας, όπου έλαβε το 82,50% έναντι του 7,50% της Ν.Δ. και του 4,17% της Χρυσής Αυγής.

Τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και το 80% των 56 κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης, ενώ τη Ν.Δ. ψήφισε το 7,27% και τη Χ.Α. το 3,64%.

Επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 76,19% των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Ειδικό Τμήμα Κρατουμένων Δομοκού, το 74,68% των κρατουμένων στα Τρίκαλα, το 73,91% των κρατουμένων στις Αγροτικές Φυλακές Μαγνησίας, το 72,83% των κρατουμένων στις Φυλακές Διαβατών, το 70,83% των κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας, το 68,13% των κρατουμένων στην Πάτρα, το 67,65% των κρατουμένων στο τμήμα Γυναικών των φυλακών Κορυδαλλού, το 65,71% στο τμήμα Ανδρών Κορυδαλλού, το 64,91% των κρατουμένων στις φυλακές Κασσάνδρας κ.ά.

Συνολικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε από την πλειοψηφία των κρατουμένων σε 25 καταστήματα κρατουμένων, με τη Ν.Δ. να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και τη Χ.Α. να καταλαμβάνει την τρίτη.

Στις προτιμήσεις των κρατουμένων ακολουθούν η Ν.Δ. και η ΧΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την πρόθεσή του καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ και να δώσει προτεραιότητα στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των φυλακών. Όπως τονίζει, σκοπός της ποινής είναι η επανένταξη και όχι η εκδίκηση και η εξόντωση των κρατουμένων. Στις φυλακές τύπου Γ πηγαίνουν όσοι χαρακτηρίζονται ως υψηλής επικινδυνότητας, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να κάνει τη σχετική αξιολόγηση.

Πηγή: efsyn.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις