ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Άγιε Τοποτηρητή,
Σεβασμιώτατοι Άγιοι Πατέρες,
Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών,
Οσιότατοι μοναχοί και μοναχές,
Πενθούντες συγγενείς και συμπολίτες μας,

Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φωτισμένο και δυναμικό Ποιμενάρχη του νησιού μας, τον κυρό Σπυρίδωνα.
Όσοι τον γνωρίσαμε θα θυμόμαστε τις διοικητικές ικανότητές του, την πνευματικότητά του, το δημιουργικό του πνεύμα και τις άοκνες προσπάθειές του για αλληλεγγύη στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η πατρίδα μας.
Το ενδιαφέρον του δεν περιοριζόταν στα στενά πλαίσια του νησιού μας, αλλά η φροντίδα του επεκτεινόταν και στους Κεφαλονίτες της διασποράς στην προσέγγισή τους με την πατρώα γη.
Καλύτερα από μένα, για τη θρησκευτική διαδρομή του μέγιστου εκλιπόντος, για τη διαδρομή στα ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και της Κεφαλονιάς, απηύθηναν τον τελευταίο χαιρετισμό εκείνοι, που πρέπει.
Έχω όμως την ευθύνη να μεταφέρω τη βεβαία κρίση του λαού της Κεφαλονιάς, κάθε ανθρώπου από κάθε άκρη του νησιού μας, των απανταχού Κεφαλλήνων. Κρίθηκε άξιος της ιστορίας του νησιού, που τόσο αγάπησε, κρίθηκε άξιος του λαού αυτής της νήσου που τόσο τον αγάπησε.
Τίμησε τη διαδρομή της Εκκλησίας της Κεφαλονιάς στο χρόνο, τίμησε την Εκκλησία του μέγιστου Προστάτη της νήσου, του Αγ. Γερασίμου.
Και η κρίση του λαού της Κεφαλονιάς είναι δικαία.
Αιωνία του η μνήμη και η πολύτιμη ευχή του σε όλους μας.

Αργοστόλι, 22-1-2015

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις