Για ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ενημέρωσε την Κ.Ε.Δ.Ε. ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συνάντηση με στελέχη της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο, Δ. Καφαντάρη, τον Γενικό Γραμματέα, Ι. Μουράτογλου και τα μέλη του Δ.Σ., Γ. Ιωακειμίδη και Δ. Μπίρμπα.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέστησαν οι κ.κ. Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Δ. Κολτσίδα, μέλος της Κ.Ε. και Ν. Σακούτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που διατύπωσε το Προεδρείο της ΚΕΔΕ προς όλα τα Κόμματα, αποστέλλοντας επιστολή, με την οποία, αφενός, παρουσίαζε τις θέσεις της πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου, ζητούσε τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου επί τη βάσει των προγραμμάτων των Κομμάτων, σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σε τομείς όπως: Τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων, η συμμετοχή των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ, η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των Ο.Τ.Α. μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών τους δομών και υποδομών, η διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας και επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στην Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της κρίσης.

Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Πουλάκης, υπογράμμισε τη βούληση του Κόμματος να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους, ενώ υπογράμμισε την ειλημμένη απόφαση να υπάρξουν – σε περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ανατροπές, και όχι απλές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις