Συνέντευξη παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτο και πρωτογενούς τομέα Γ. Φοντάνα με βασικό θέμα «Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο».
Ο περιφερειάρχης στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε ότι «ο δρόμος για την ικανοποίηση των μη προνομιούχων πολιτών των νησιών του Ιονίου άνοιξε με την νίκη της 25ης Μαΐου 2014 αλλά θα γίνει ασφαλής και βατός όταν επέλθει η γενικότερη πολιτική ανατροπή απέναντι στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πρακτικές».
«Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αποτελούν σταθμό και ορόσημο για το νέο φωτεινό μέλλον που πλησιάζει».
Επίσης όπως υπογράμμισε ο Θ. Γαλιατσάτος, «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει στην συγκυρία και κάνει αισθητή την παρουσία της σε τρία επίπεδα και οκτώ σημεία». Συγκεκριμένα έκανε ειδική αναφορά στην αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας, στη λειτουργική προσαρμογή των προδιαγραφών του ΣΕΣ 2014-2020, στην αντικατάσταση του μνημονιακού «Καλλικράτη», στο οριστικό τέλος στις προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της κοινόχρηστης δημόσιας περιουσίας στα νησιά, στην παρουσία της ΠΙΝ στις τουριστικές αγορές, στην υλοποίηση του λαϊκού προγράμματος «ρεύμα για όλους».
Τέλος ο περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες των Ιονίων «να τιμήσουν τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ περγαμηνές του ιστορικού παρελθόντος, να μην φοβηθούν και να ολοκληρώσουν την πολιτική ανατροπή, για να πάρουν πίσω αυτά που τους στέρησαν».
«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο που ανατέλλει, τόνισε με έμφαση ο περιφερειάρχης, θα είναι στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τα λαϊκά συμφέροντα».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός η θέση της ΑΝ.Α.Σ.Α ότι δρόμος για την ικανοποίηση των μη προνομιούχων πολιτών του Ιονίου άνοιξε με την νίκη της 25ης Μαΐου 2014 αλλά θα γίνει ασφαλής και βατός όταν επέλθει η γενικότερη πολιτική ανατροπή απέναντι στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πρακτικές.

 Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αποτελούν σταθμό και ορόσημο για το νέο φωτεινό μέλλον που πλησιάζει.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει στην συγκυρία και κάνει αισθητή την παρουσία της σε τρία επίπεδα και οκτώ σημεία.

  1. προσδοκά και απαιτεί : την αντιμετώπιση σε θετική κατεύθυνση της αναπτυξιακής διάστασης και της νησιωτικότητας.

Α.αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας  ( μείωση συντελεστών ΦΠΑ κατά 30%  και εφαρμογή  του Ευρωπαϊκού Κανονισμού επιδότησης παραγόμενων τοπικών προϊόντων και μεταφοράς πρώτων υλών).

Β. λειτουργική προσαρμογή των προδιαγραφών του ΣΕΣ 2014-2020 ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της κρίσης και οι διατιθέμενοι πόροι να «πιάνουν» τόπο κατά τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών και της περιοχής.

Γ. αντικατάσταση του μνημονιακού «Καλλικράτη» με νέες αποκεντρωτικές δημοκρατικές φιλολαϊκές διατάξεις που θα κατοχυρώνουν την αντιπροσωπευτικότητα, την συμμετοχή, την διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δ. οριστικό τέλος στις προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της κοινόχρηστης δημόσιας περιουσίας στα νησιά μας (αεροδρόμια, Ερημίτης κά) και απόδοση στον κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο.

 

  1. πιστοποιεί και προωθεί: την δυναμική προοπτική της τοπικής οικονομίας σε «πείσμα» της καταστροφολογίας που θέλει  και επιμένει να συνδέει την ώριμη πολιτική ανατροπή με περαιτέρω αποανάπτυξη, μαρασμό και ανεργία.

 

Ε. η παρουσία στις τουριστικές αγορές της Ουτρέχτης και της Βιέννης  αναδεικνύει νέες μεγάλες θετικές προοπτικές για τα νησιά μας και επιβραβεύει την στρατηγική που υιοθέτησε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

ΣΤ. η συνεργασία της ΠΙΝ με τις τέσσαρες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων , στα πλαίσια της επικείμενης έκθεσης ΕΧΠΟΤΡΟΦ , αναδεικνύει την δυναμική του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και βάζει τα θεμέλια για νέα αρχιτεκτονική που απαιτείται με στόχο νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας.

 

  1. δρά και αγωνίζεται για την κοινωνική συνοχή : με άμεσες πρακτικές ενέργειες ανέλαβε δράση για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας .

 

Ζ. υλοποιεί το λαϊκό πρόγραμμα «ρεύμα για όλους, υλοποιεί προγράμματα σίτισης ειδικών κατηγοριών.

 

Η. προωθεί με ευρεία δημόσια διαβούλευση την μεθοδολογία για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την διάθεση των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για τον σκοπό αυτό.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλεί τους πολίτες και τις πολίτισσες του Ιονίου:

  να τιμήσουν τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ περγαμηνές του ιστορικού παρελθόντος.

Να μην φοβηθούν.

Να κτυπήσουν στο κεφάλι το νεοφιλελεύθερο τέρας με τα μνημονιακά του πλοκάμια.

Να ολοκληρώσουν την πολιτική ανατροπή, για να πάρουν πίσω αυτά που τους στέρησαν.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο που ανατέλλει θα είναι στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τα λαϊκά συμφέροντα.

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις