Σε ήρεμο κλίμα έγινε η συζήτηση για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Φορέων, Εμπορικών Συλλόγων και επαγγελματιών για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο ο Περιφερειάρχης θα πρέπει μέχρι τέλους του μήνα, δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου βάσει του Νόμου 4177/2013, να αποφασίσει έχοντας λάβει υπόψη του όλες τις απόψεις και προτάσεις, πόσες Κυριακές θα πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα για όλο το χρόνο, στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  για θέματα Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νικόλαος Βαλλιανάτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Φιλίππου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σουζάνα Πεφάνη, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, Προϊσταμένη Αδειοδοτήσεων, Αφροδίτη Κατσιβέλη, από τον Εμπορικό Σύλλογο Η Κράνη, ο Κωνσταντίνος Πρέντζας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο οι Σπύρος Λουκάκης και Σταύρος Γρηγορόπουλος, από το Εργατικό Κέντρο ο κ. Γαβρίλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ κ. Κοκόλης και από τον Εμπορικό Σύλλογο Σκάλας ο κ. Κουρκουμέλης καθώς και η επιχειρηματίες ο κ. Παπαντωνάτος, ο κ. Κεκάτος και ο κ. Πολλάτος. Το παρών στην συνάντηση έδωσαν ο κ. Κώστας Μιχαλάκος και ο κ. Βαλέττας.

Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει τα καταστήματα να λειτουργούν σε καθημερινή βάση από την αρχή της τουριστικής σεζόν μέχρι και τέλος Οκτώβρη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών-επισκεπτών του νησιού μας, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα μαγαζιά να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές, με εξαίρεση φυσικά την περίοδο των εορτών. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γαβρίλης αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση των υπαλλήλων καθώς δουλεύουν περισσότερες ώρες και αμείβονται λιγότερο, με την Κυριακή να αποτελεί μέρα ξεκούρασης αλλά και τη μοναδική ίσως μέρα της εβδομάδας που μπορούν οι εργαζόμενοι να αφιερώσουν στις οικογένειές τους.

Ακούστε τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης

https://app.box.com/s/t4ft80wo1h9nazdbk87f

 

1-DSC00756 1-DSC00757 1-DSC00758 1-DSC00761 1-DSC00764 1-DSC00765 1-DSC00768 1-DSC00769 1-DSC00773 1-DSC00775 1-DSC00777 1-DSC00778 1-DSC00781
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις