Καλπάζει ξανά η ανεργία

Τα στοιχεία για την ανεργία που παρουσίασε ο ΟΑΕΔ το Νοέμβριο διαψεύδουν το «success story» της κυβέρνησης και αποδεικνύουν δυστυχώς ότι ο αριθμός των ανέργων στην χώρα μας όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά διαρκώς αυξάνεται. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που εξακολουθούν να αναζητούν δουλειά ανήλθαν το Νοέμβριο στους 854.517 και είναι 6.674 περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο. Επίσης οι μακροχρόνια άνεργοι εξακολουθούν να πληθαίνουν και πλέον ανέρχονται σε 450.839 από 418.071 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Η πρωτοφανής ανεργία, για την οποία κυρίως υπεύθυνες είναι οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και οδηγεί πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στην φτώχεια και την περιθωριοποίηση και εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες , το καλύτερο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, σε μετανάστευση. Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα και στα νησιά μας, όπου η εποχικότητα της εργασίας για πολλούς συμπολίτες μας μεγιστοποιεί τις συνέπειες της ανεργίας αφού δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο κοινωνικής προστασίας.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές θα πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της ανασύνθεσης του διαλυμένου από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραγωγικού ιστού, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα επιβίωσης και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις