Ευχαριστήριο από την ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο

Θα αποτελούσε παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε θερμά τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτο τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κεφαλληνίας κ.Παναγή Δρακουλόγκωνα το Προεδρείο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την στήριξη της προσπάθειας μας για την λειτουργία ΙΕΚ στη Κεφαλονιά που έληξε θετικά για το Νησί μας.

Για ενημέρωση καταθέτω και το σχετικό ψήφισμα :Θέμα 23ο Ε.Η.Δ.: Έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση του τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών του ΕΠΑΣ Κεφαλονιάς. Με την έναρξη της συζήτησης και την σχετική εισήγηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εισαχθέντων σπουδαστών σε αυτή την ειδικότητα ανήκει στις ιδιαίτερα ασθενέστερες οικονομικές τάξεις της νήσου Κεφαλονιάς που οδηγούνται σε τεράστια απώλεια εισοδήματος και σε μια εποχή που η ανεργία αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα για τη χώρα ζητά :1. Την ίδρυση Δημοσίων ΙΕΚ στα αντίστοιχα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (Ν.Π.Δ.Δ.) όπου λειτουργούν ΕΠΑΣ βοηθών Νοσηλευτών αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας διότι αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής επαγγελματικής κατάρτισης από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα μετά την κατάργηση των ΕΠΑΣ. 2. Το Υπουργείο Υγείας να παρέχει εκπαίδευση των βοηθών Νοσηλευτών όπως το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας 3. Από τα θεσμοθετημένα όργανα αιρετούς και μη εντός και εκτός του νησιού τη στήριξη του αγώνα για τη λειτουργία ΙΕΚ στη Κεφαλονιά διότι εκτός των άλλων η κοινωνία της Κεφαλονιάς το έχει ανάγκη για το εξαιρετικό έργο που έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Η παρούσα απόφαση έλαβε αυξ. αριθμό 210-19/16-12-2014.

Ο Διευθυντής της ΕΠΑ.Σ και υπεύθυνος του Κέντρου Εκπαίδευσης
Σπ. Σακαλής (Μcs Διοίκησης Υπηρ.Υγείας)
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις