Συμβαίνει τώρα: Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οι… μετανοημένοι μνημονιακοί

Εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα για τις συμμαχίες

Με την αποχή της Αριστερής Πλατφόρμας και τρία λευκά εγκρίθηκε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για το συμμαχικό πλαίσιο των εκλογών, απευθύνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Τελικά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε ένα βήμα πίσω και δεν επέμεινε στην κατάθεση της τροπολογίας με την οποία και θα πρότεινε τον αποκλεισμό όσων υποψηφίων υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης μνημονιακές πολιτικές.

Ωστόσο, κέρδισε τη… δέσμευση της ηγεσίας, ότι τα πρόσωπα που έχουν μνημονιακό παρελθόν δεν θα αξιοποιηθούν σε πόστα κυβερνητικής ευθύνης.

Κομβικό σημείο που προκάλεσε και το έντονο ενδιαφέρον των συνέδρων αποτέλεσε το κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας “σε όσες και όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια”, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται να προσωποποιηθεί το συμμαχικό σχήμα μέσα από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

kontranews.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις