Προεκλογικές Ενεργειακές αλχημείες!!! 18 μήνες περιμέναμε την ΚΥΑ, τώρα την ψήφισαν, τυχαίο??

Ως γνωστόν, πάγια τακτική των κυβερνήσεων που θεωρούν ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς αλλοτινών καιρών και χωρών», είναι η ανακοίνωση των αυτονόητων μέτρων που έπρεπε να ληφθούν πριν πολύ καιρό, λίγες ημέρες προτού προκηρυχθούν εκλογές, διότι σου λένε τα σαΐνια, η τελευταία εντύπωση είναι που μετράει στον (σκοπίμως) απαίδευτο λαό !!!

Ιδού, 2+1 παραδείγματα από τον χώρο της ενέργειας, για να καταλάβετε όλοι πως νομοθετεί ένα υπουργείο του σήμερα ( δεν ξέρω αν η κυβέρνηση του Αλέξη πράξει διαφορετικά, θα περιμένω να δω για να κρίνω!!).

  1. Παραμονή Χριστουγέννων περνούν τροπολογία για να μην πληρώνουν ΕΤΜΕΑΡ (φόρος ίσος με 26,30€/1.000KWh για τους οικιακούς καταναλωτές και 30,89€/1.000KWh τους επιχειρηματίες) οι αυτοπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, και σήμερα 30 Δεκεμβρίου περνούν το απόγευμα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος (net-metering) από φωτοβολταϊκά και μικρές ανεμογεννήτριες. Μια απόφαση που αναμέναμε σχεδόν 18 μήνες!!!!!!!! Μια απόφαση που ακόμα και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση δεν κατάφεραν να ρυθμίζει όλα τα ζητήματα (αφού είναι ανίκανοι ας αντέγραφαν απλώς το αγγλικό σύστημα net-metering ή το Κυπριακό).

  1. Την ίδια μέρα το ΥΠΕΚΑ περνά τροπολογία στη βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, και αντί να αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες που έχει νομοθετήσει εις βάρος των οικιακών και των μικρών φωτοβολταϊκών, αλλάζει τον νόμο και μειώνει το «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών φωτοβολταϊκών που το ίδιο νομοθέτησε για κάποιους μεγαλοπαραγωγούς (ισχύος άνω του 1 ΜW). Ποιους εξυπηρέτησε τελευταία στιγμή, είναι εύκολο για την επόμενη κυβέρνηση να ψάξει! Ο υπεύθυνος ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κος Πετράκος έκανε ερώτηση για το θέμα στη Βουλή και αναμένονται εξελίξεις…….

  1. Τα χρήματα που χρωστούν ΤΕΣΣΕΡΑ (4) χρόνια τώρα στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται στις περιοχές που είναι εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες, αυτές τις μέρες σκέφτηκαν να βρουν τρόπο να τα δώσουν ( προφανώς άτοκα!!!).

Δεν ξέρω εάν θα προλάβουν να το ανακοινώσουν και επίσημα πριν τις εκλογές, καταλαβαίνω όμως σε πόσο μεγάλη εκτίμηση μας έχουν όλους( ίσως, εκτός από τα δικά τους παιδιά) οι σημερινοί κυβερνώντες!

Διαβάστε λοιπόν τα λεφτά που σας χρωστάνε όσοι έχετε σπίτι στα παρακάτω χωριά της Κεφαλονιάς!

Και οι ανύπαντροι ψάξτε νύφη από το Νύφι!! Άιντε και από τα Μακρυώτικα. Διότι το ποσό σε που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο, είναι το αναγραφόμενο, διαιρετέο από τον αριθμό των οικιακών μετρητών.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Αγκώνας                              19.243 €

Διβαράτα                    76.970 €

Διλινάτα                               125.370 €

Θηναία                                 17.362 €

Κουρουκλάτα                      7.051 €

Μακρυώτικα                       198.523 €

Νύφι                                     113.845 €

 

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις