Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε θέματα εισφορών σε γη, σε χρήμα και ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο κατατέθηκαν πάνω από 50 τροπολογίες.
Μεταξύ άλλων, η βουλευτής αναφέρθηκε α) στη νομομοποίηση των καταπατητών δημόσιας γης και των παράνομων κατατμήσεων, β) στη διάλυση της όποιας προσπάθειας πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, γ) στην έλλειψη εξασφάλισης χρηματοδότησης των ΟΤΑ για τις απαιτούμενες αποζημιώσεις για τη δημιουργία των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπει το ρυμοτομικό σχέδιο, δ) την αναντιστοιχία μεταξύ των υψηλών εισφορών σε χρήμα που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες και των πραγματικών αξιών μιας ανύπαρκτης αγοράς ακινήτων και τέλος ε) την αντίθεσή της ως προς την τροπολογία, με την οποία επιχειρείται αλλαγή χρήσεων γης της Μακρονήσου, γιατί αυτό το νησί θα πρέπει να παραμείνει τόπος ιστορικής μνήμης.

Αθήνα, 20.12.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις