Έκθεση ιδεών με άλυτα βασικά προβλήματα υποδομών των Επτανήσων

Β΄ ΜΕΡΟΣ 20-12-2014

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΜΕ ΑΛΥΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ και ειδικότερα της Κέρκυρας η οποία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από όλα τα Νησιά μας.
Για το προταχθέν 3ο θέμα της «Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Π.Ι.Ν 2014-2020», με εισηγητή τον τεχνοκράτη κ. Θανάση Σπίγγο:
Μεταξύ άλλων τονίσαμε:
Ο κ. Σπίγγος είναι ένας άξιος υπάλληλος. Η εισήγησή του όμως για λογαριασμό του Περιφερειάρχη θυμίζει έκθεση ιδεών προεκλογικού προγράμματος κόμματος που υπόσχεται στους πάντες τα πάντα: Χωρίς προτεραιότητες και χωρίς στόχους και με πλήρη υποτίμηση και παρασιώπηση ότι βασικά προβλήματα υποδομών στα Νησιά μας παραμένουν άλυτα, οξυμένα για χρόνια: Έλλειψη νερού, άθλιοι δρόμοι γεμάτοι λάκκους και χωρίς διαγράμμιση, με λόφους τα σκουπίδια, για ποια έξυπνη ανάπτυξη να πάμε ;
-Όταν δεν υπάρχει αξιοπρεπές φέρρυ στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και βουλευτές και απαρχαιωμένα κόμματα μας γύρισαν στην εποχή του «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»,
-Όταν η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση με τη Πάτρα,
-Όταν έκοψαν το καράβι από την Ιταλία,
-Όταν τα Νησιά μας δεν επικοινωνούν πλέον μεταξύ τους,
-Όταν η Κέρκυρα βρωμάει και είναι λόφοι τα σκουπίδια στη πόλη και στα χωριά,
-Όταν δεν υπάρχει νερό πόσιμο και οι ιθαγενείς και οι ξένοι πρέπει να το αγοράσουν εισαγόμενο, εμφιαλωμένο και ενίοτε πανάκριβο,
-Όταν οι δρόμοι είναι γεμάτοι λάκκους, επικίνδυνοι και χωρίς σήμανση,
Για ποια έξυπνη ανάπτυξη να μιλήσουμε ?
Για έξυπνη κοροιδία να μιλήσουμε με κατασπατάληση πόρων.
Οι Ελληνικές Περιφέρειες είναι τελευταίες στη κατάταξη στην Ευρώπη για έναν απλό λόγο: Διότι στην Ευρώπη το 90% το διαχειρίζονται οι Περιφέρειες που είναι αυτόνομες και το 10 % τα υπουργεία, ενώ στην Ελλάδα το αντίθετο: Το 90% το διαχειρίζονται τα κομματικά υπουργεία και το 10% οι Περιφέρειες.
Από το ΕΣΠΑ τα κόμματα εξουσίας χρηματοδοτούν ακόμα και τις υποστηρικτικές τους εφημερίδες, με ένθετα κλπ. Πάντα σε βάρος μας.
Απογοήτευση προκαλεί το γεγονός που ο κ.Σπίγγος, με προοδευτική πορεία εξωραίζει τις βρωμίζουσες τη θάλασσα ιχθυοκαλλιέργειες και τις χαρακτηρίζει παραπλανητικά ως …. Υδατοκαλλιέργειες ! ! !
Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει μοντέλλο ανάπτυξης: Αναρχία στην εφαρμογή των κανόνων και κλεπτοκρατία στο πολιτικό ολιγαρχικό αθηνοκεντρικό σύστημα εξουσίας υπάρχει.
Είναι πλήρης η αποτυχία των επαγγελματιών της πολιτικής, αφού δεν κατάφεραν να λύσουν απλά πράγματα που στην Ευρώπη έλυσαν δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από το 1945 και μετά: Υγεία, Παιδεία,
Ικανοποιητική εγχώρια παραγωγή από τη γεωργία και την αλιεία.
Τα νησιά μας είναι αποκλεισμένα: Χωρίς συγκοινωνίες καθημερινές δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός ούτε να γίνονται μεταφορές εμπορευματικές.
Τα ιχθυοτροφεία κάνουν μεγάλο κακό στον τουρισμό.
Ζητάμε να τεθούν συνολικά και να διεκδικηθούν 3 προτεραιότητες:
1. Συγκοινωνίες ακτοπλοικές-πορθμειακές και αεροπορικές με Ιταλία και μεταξύ των Νησιών μας σύγχρονες και ευρωπαικού στυλ, επιδοτούμενες όπως και στο Αιγαίο, στα ΜΜΜ της Αθήνας και της Θες/κης.
2. Καθαρές Θάλασσες για το μέλλον του τουρισμού, τέλος τα ιχθυοτροφεία που μολύνουν τις θάλασσες και κάνουν μεγάλη ζημιά στον τουρισμό.
3. Ειδικό πρόγραμμα για τα ελαιόδενδρα, τις ελιές και το λάδι, τη φυσική αλιεία στις θάλασσες, με ενίσχυση και παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της παραγωγής ελαιολάδου και αλιευμάτων.

Επειδή η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και επειδή δεν υπάρχει προοπτική, δεν ψηφίσαμε τη πρόταση αυτή.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις