Απάντηση βουλευτή Απόστολου Αλεξόπουλου στην ΕΛΜΕΚΙ

Τη Δευτέρα 15/12/2014, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, συνάντηση μεταξύ εμού και αντιπροσωπείας μαζικών φορέων και μαθητών από την Κεφαλονιά.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα εξής :

Αφού άκουσα με προσοχή τα αιτήματα της αντιπροσωπείας, ενημέρωσα ότι και η Βουλευτής μας, κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προώθησε και στήριξε μία σειρά από νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες πήραν βαθιές ανάσες οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που πλήγησαν από τους περσινούς σεισμούς.

Μεταξύ των άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής, στήριξε και το αίτημα για ευνοϊκή μεταχείριση των μαθητών που θα συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

Θεώρησα δίκαια τα αιτήματά τους για τη βελτίωση των υποδομών και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με τις σχολικές αίθουσες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στoυς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σε υπόδειξή τους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των υποδομών, αξιοποιώντας χρήματα που θα προέρχονταν από το ΕΣΠΑ, τους είπα ότι δε γνωρίζω εάν στο νέο ΕΣΠΑ προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για τέτοια έργα και ότι μετά και τις περικοπές και των Δημοσίων Επενδύσεων η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Όσον αφορά στο αίτημά τους για παράταση για άλλα δύο χρόνια της ευνοϊκής μεταχείρισης των αποφοίτων των Λυκείων στις πανελλήνιες εξετάσεις, τους επεσήμανα ότι ελλείψεις καθηγητών, αιθουσών και ανεπαρκής διδασκαλία πολλών μαθημάτων, παρατηρούνται σε πάρα πολλές περιοχές και σχολεία της Ελλάδας και ως εκ τούτου αυτός δεν είναι επαρκής λόγος για να συνεχιστεί η ευνοϊκή αντιμετώπιση των αποφοίτων της Κεφαλονιάς , για άλλα δύο χρόνια. Τόνισα όμως ότι αυτό είναι προσωπική μου άποψη και ότι θα διαβιβάσω το αίτημά τους στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στο Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για να το εξετάσουν.

Άρα τα όσα αναγράφονται στο δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Κ-Ι και αφορούν εμένα και κατ’ επέκταση το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα.

Απόστολος Αλεξόπουλος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις