Η αλήθεια για το έργο αποκατάστασης της Αγίας Αικατερίνης

Το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης του συγκροτήματος της Αγίας Αικατερίνης είχε ως γνωστόν ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.814.600€ και περιλάμβανε την συνολική αποκατάσταση και ανάδειξη του κτιριακού συγκροτήματος της Αγίας Αικατερίνης.

Πρόκειται για ένα έργο-μνημείο, βαρύνουσας σημασίας για την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κέρκυρας, που τις δύο τελευταίες δεκαετίες στέκεται ετοιμόρροπο, παρά την κεντρική του θέση στον ιστό της παλιάς πόλης και που ως γνωστόν έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Το έργο αυτό απεντάχθη από τους πίνακες του τρέχοντος ΕΣΠΑ με απόφαση του προηγούμενου περιφερειάρχη στις 25/09/2014.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιθυμεί να ενημερώσει σχετικά με την τύχη του έργου και επειδή τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να «εμπλέκεται» σε προεκλογικού τύπου εξαγγελίες, μέσω δηλώσεων στον τύπο ότι: από τέλος Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης σε συνεννόηση με το δήμαρχο Κέρκυρας είχε ζητήσει τη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του έργου από εθνικούς πόρους, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του και αναμένεται η ένταξή του στο Π.Δ.Ε. (ΣΑΕΠ 022).
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις