ΕΛΜΕΚΙ: Τοπική διοίκηση-ΕΘ.Ο.Α: έστησαν επικίνδυνη-δήθεν φιλαθλητική φιέστα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ:

ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΑΘΛΗΤΙΚΗ – ΦΙΕΣΤΑ

ΜΕ «ΝΤΕΚΟΡ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός της χρήσης των μαθητών του Νομού ως ντεκόρ στην επικίνδυνη φιέστα του «ευ αγωνίζεσθαι» που διοργάνωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς από κοινού με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (των χορηγών και του ροκανίσματος τεράστιων κρατικών κονδυλίων). Οι διοργανωτές προσπάθησαν να χρυσώσουν το χάπι του θυμιάματος, που προσφέρθηκε άφθονο στους τοπικούς παράγοντες, την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ολυμπιακή Ακαδημία, με διάφορα προσχήματα που μόνο οργή μπορούν να προκαλούν. Στη φιέστα αυτή ενεπλάκησαν και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τα σχολεία να παραβρεθούν. Το γεγονός ότι οι παριστάμενοι ολυμπιονίκες κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και τίμησαν τη μνήμη της αδικοχαμένης Άννας Πολλάτου δεν αναιρεί τίποτε από τα προηγούμενα. Είναι πρόκληση εκείνοι που συνδράμουν την κυβερνητική πολιτική που απαξιώνει τον αθλητισμό στα σχολεία, που έκλεισε τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, που υποβαθμίζει τους σχολικούς αγώνες και τους χρησιμοποιεί για την υπονόμευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που μείωσε τις ώρες φυσικής αγωγής, να κάνουν λόγο για «μύηση της νεολαίας στον αθλητισμό».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι οι αρμόδιοι έπαιξαν με την ασφάλεια και τις ζωές 3000 μαθητών που υποχρεώθηκαν να κατακλύσουν τις κερκίδες, αφήνοντας μόνους υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ό,τι μέτρο θεωρούσαν απαραίτητο κατά την κρίση τους… Αν συνέβαινε σεισμός υπήρχε κίνδυνος όχι μόνο από πτώσεις και γκρεμίσματα αλλά και από την απουσία σχεδιασμού για τη διαφυγή των μαθητών. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει έγκαιρα αναφερθεί στα προβλήματα και την ακαταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Αργοστόλι, Ληξούρι, Κεραμειές, Κουρκουμελάτα, Ιθάκη κοκ. Μόνο εποπτικός και κανένας ουσιαστικός έλεγχος στατικότητας δεν έχει γίνει σε κερκίδες και άλλες εγκαταστάσεις. Μάλιστα στο γήπεδο Αργοστολίου πριν λίγο καιρό είχε υπάρξει υποχώρηση εδάφους και έπεσε συντοπίτης μας σε τρύπα που δημιουργήθηκε. Όχι μόνο δεν υπάρχουν εγγυήσεις καταλληλότητας αλλά αντίθετα υπάρχουν πολλές επίσημες επισημάνσεις για προβλήματα και ακαταλληλότητα. Εν τούτοις η νύχτα γίνεται μέρα, κυρίως από την ΚΕΔΗΚΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί ουσιαστικούς ελέγχους σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και του κοινού, μέτρα για την πραγματική στήριξη του αθλητισμού στα σχολεία. Τώρα να υπάρξουν ασφαλείς δημόσιοι και δωρεάν αθλητικοί χώροι, ειδικά στην Παλική. Οι μαθητές να σταματήσουν να είναι ντεκόρ των χορηγών και να πάψει κάθε παιχνίδι με τις ζωές τους.

Αργοστόλι 10 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις