Συνάντηση με τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς είχε η αντιδήμαρχος Οικονομικών

Η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια του νέου προσώπου που δείχνει ώστε να έχει άμεση επαφή με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς διοργανώνει λαϊκές συνελεύσεις προκειμένου να ακουστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» με εισηγητή στο θέμα της τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας στη Δημοτική Αγορά την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή όπου πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους παραγωγούς της Δημοτικής Αγοράς για να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μαζί της για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα ήταν ο κ. Τάκης Κουνάδης Μηχανικός Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο Δημοτικός Υπάλληλος και αναπληρωτής υπεύθυνος για την Δημοτική Αγορά κ. Κώστας Κατσονόπουλος και ο κ. Μάκης Παυλάτος Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηεσίας.
Τα προβλήματα που καταγράφηκαν αρχικά είναι σχετικά με τα οικονομικά των παραγωγών όπου δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα μισθώματα. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής σε αυτό είναι στα καταστήματα να είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό και όσοι από τους παραγωγούς έχουν χρέη να εξοφληθούν με διακανονισμό.
Στη συνέχεια ακόμα ένα πρόβλημα που κυριαρχεί στην αγορά σχετίζεται με την επισκεψιμότητα και την προσέλκυση των πελατών. Οι προτάσεις που τέθηκαν στην λαϊκή συνέλευση και που κατέγραψε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι αρχικά να αλλάξει η όψη του κτιρίου και να τοποθετηθεί ένα εξωτερικό στέγαστρο όπου θα προστατεύει από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα και θα τους βοηθήσει λειτουργικά. Έπειτα οι παραγωγοί τόνισαν ότι καλό θα ήταν να προβάλουν περισσότερο και να κάνουν γνωστή την ύπαρξη της Δημοτικής Αγοράς( αφού αρκετοί δεν την γνωρίζουν) με κάποιες σημάνσεις που θα δείχνουν την τοποθεσία της. Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι σχετικά με τον χώρο στάθμευσης. Τις περισσότερες φορές αδυνατούν να βρουν χώρο να σταθμεύσουν το όχημα τους προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.
Ωστόσο όμως το κυριότερο πρόβλημα που ακούστηκε από τους παραγωγούς της Δημοτικής Αγοράς έχει να κάνει με την τοποθεσία της. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Αργοστολίου είχε πάρει την απόφαση να αλλάξει την θέση της με αποτέλεσμα να εγκατασταθεί στην άκρη της πόλης και οι κάτοικοι να μην έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν.

sofia12 sofia2 sofia3
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις