Πέρασε ομόφωνα μετά από δύο ώρες συζήτησης το ψήφισμα του Πόρου για την Alpha Bank

Για πάνω από δύο ώρες συνεδρίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρουν θέση σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσε η Τοπική Κοινότητα του Πόρου σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank τους χειμερινούς μήνες.

Οι πολίτες και οι φορείς του Πόρου περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν τελικά την πολυπόθητη υπερψήφιση του ψηφίσματος που πήραν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου με την συμμετοχή πάνω από 200 πολιτών του Πόρου, που θεωρούν το κλείσιμο της Τράπεζας σαν το αποκορύφωμα της υποβάθμισης της περιοχής καθώς ως γνωστόν ο Πόρος έχει χάσει πολλά από τα προνόμια που είχε τις καλές εποχές που ο τουρισμός έφερνε χρήμα και όλα και κυλούσαν αρμονικά και ήσυχα, αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν με τον Πόρο συνεχώς να δέχεται απανωτά χτυπήματα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Γιάννης Πετράτος διάβασε το ψήφισμα, και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να το υπερψηφίσει έτσι ώστε αύριο το πρωί που θα συναντηθούν με τον Διευθυντή του καταστήματος στο Αργοστόλι για να του παραδώσουν το ψήφισμα ότι θα μετρήσει περισσότερο εάν ξέρουν ότι έχουν τη στήριξη όλων των παρατάξεων.

Δυστυχώς το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας είναι συνέπεια της γενικότερης κρίσης που θέλει τις επιχειρήσεις να μειώνουν τις θέσεις εργασίας αλλά και τη μείωση των δαπανών. Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης τοποθετήθηκε στο θέμα τονίζοντας το γεγονός ότι οι Τράπεζες είναι ιδιωτικές και δεν καταλαβαίνουν από εκβιασμούς καθώς ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και  πρότεινε στον κόσμο του Πόρου να αποσύρει τα χρήματά του και να τα τοποθετήσει σε λογαριασμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σαν μία εναλλακτική λύση που πλέον έχει συγχωνευθεί με την Eurobank και εκτελεί κανονικά τραπεζικές συναλλαγές. Ταυτόχρονα ο κ. Λυκούδης προχώρησε σε μία αποκλειστική είδηση λέγοντας ότι το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σάμης θα γίνει πραγματικότητας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που υπάρχει εκεί να αποκτάει μηχανογράφηση η οποία θα του επιτρέπει να εκτελεί και αυτό κανονικά τραπεζικές συναλλαγές προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

1-DSC08373

1-DSC08362 1-DSC08370 1-DSC08361 1-DSC08360 1-DSC08352 1-DSC08346
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις