Δυναμική συγκέντρωση έγινε στον Πόρο ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Πόρο με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank.

Για το λόγο αυτό το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας του Πόρου κάλεσε έκταση συνεδρίαση έτσι ώστε να αποφασίσουν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα με στόχο όπως είναι φυσικό την ανάκληση της απόφασης εκ μέρους της τράπεζας και τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της που συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία.

Από νωρίς η αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος είχε γεμίσει με κόσμο, επαγγελματίες και φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και με απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι και να ακούσουν τις λύσεις και προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας  και των φορέων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Βαγγελάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, από τη συγκέντρωση απουσίαζε και ο Δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς, από τη συνεδρίαση απουσίαζε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ζαπάντης,  τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγγελος Κεκάτος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπυρονικόλας Σολωμός και Επαμεινώνδας Κουστουμπάρδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου, Μαργαρίτα Βαβάση και  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Πετράτος. Στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Alpha Bank παρόλο που είχε προσκληθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η τράπεζα είναι ιδιωτική και φυσικά δεν καταλαβαίνει από εκβιασμούς και φοβέρες αλλά θα ήταν καλύτερα να εστιάσουν στο κοινωνικό πρόσωπο του πιστωτικού οργανισμού και να φέρουν το ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να επικυρωθεί από όλες τις παρατάξεις και μετά να το παραδώσουν στους υπεύθυνους της τράπεζας, ο κ. Σολωμός δήλωσε ότι πρέπει να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις εάν θέλουν να τους πάρει σοβαρά η τράπεζα, και ένα βήμα είναι να αποσύρουν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής τα χρήματά τους και να τα τοποθετήσουν σε άλλη τράπεζα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο πάντα εκρηκτικός τ. αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Βασίλης Καμπίτσης, ο οποίος τόνισε ότι εάν φύγει και η τράπεζα ο Πόρος έχει τελειώσει, συμφώνησε να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ήδη έχει έρθει σε επαφή με την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς,  όπου τους εξήγησε την κατάσταση, μάλιστα πρότεινε στην Eurobank να της παραχωρήσει δωρεάν για δύο χρόνια ακίνητο 150 τμ για την στέγασή της.

Η κα Βαγγελάτου τόνισε το γεγονός ότι τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Περιφερειάρχης είναι ενήμεροι για το γεγονός, με τον κ. Δρακουλόγκωνα να έχει κλείσει ραντεβού στην Αθήνα με τους υπεύθυνους της Τράπεζας έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ μπορούν να περάσουν το ψήφισμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Μιχαλάτος παίρνοντας τον λόγο έφερε σαν παράδειγμα την Αμφίπολη και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια της περιοχής επενδύει στα αρχαία που ήρθαν στο φως αυτές τις μέρες για να δυναμώσει την τοπική οικονομία και ότι τα δικά μας αρχαία δεν τυχαίνουν τις ίδιας μεταχείρισης. Πρότεινε ο Δήμος τα χρήματα που διαχειρίζεται από τις υπηρεσίες και τις εταιρείες που έχει, υπολογίζεται ότι το ποσό φτάνει τα 60 εκατομμύρια, να τα χρησιμοποιήσει ως “δόλωμα” έτσι ώστε να πείσει την τράπεζα να παραμείνει στον Πόρο. Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος άφησε αιχμές αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ότι αυτό δεν περιλαμβάνει καμία μεγάλη επένδυση για τον Πόρο που θα αποφέρει ανάπτυξη και οικονομική ανακούφιση στην περιοχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση που πάντα δίνει το παρών σε μεγάλες συγκεντρώσεις που αφορούν το καλό του τόπου και των πολιτών πρότεινε με τη σειρά της να γίνει μία πιο δυναμική κινητοποίηση με παρουσία του κόσμου και των επαγγελματιών στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Κουρούκλης μίλησε και για το άλλο θέμα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και έξι μήνες, την έλλειψη αγροτικού ιατρού.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι πολίτες της περιοχής με τον κ. Γαβριελάτο να συμφωνεί ότι η καλύτερη λύση είναι να αποσύρουν τα χρήματά τους από την τράπεζα, ο κ. Κρητικός από την πλευρά του έκανε δριμύ κριτική στην Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για τον Πόρο. Στο τέλος όλοι συμφώνησαν  ότι πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή από τους Προέδρους των Κοινοτήτων και των Συλλόγων η οποία θα παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παραδώσει το ψήφισμα προς έγκριση και την Δευτέρα το πρωί να συναντηθούν όλοι έξω από την τράπεζα για να παραδώσουν το ψήφισμα που θα έχει την έγκριση τόσο του Περιφερειακού όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου στους εκπροσώπους της Apha Bank.

 Τοπικό Συμβούλιο

Συμβούλιο συνέχεια

Ψήφισμα

1-DSC08123 1-DSC08124 1-DSC08125 1-DSC08126 1-DSC08128 1-DSC08130 1-DSC08131 1-DSC08132 1-DSC08133 1-DSC08139 1-DSC08141 1-DSC08144 1-DSC08145 1-DSC08146 1-DSC08147 1-DSC08148 1-DSC08149 1-DSC08151 1-DSC08152 1-DSC08154 1-DSC08156 1-DSC08157 1-DSC08158 1-DSC08161 1-DSC08165 1-DSC08166
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις