“Έφυγε” ο Αλέξανδρος Ρωμάνος, συνιδρυτής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς

“Έφυγε” από κοντά μας την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλικία 86ετών ο Αλέξανδρος Ρωμάνος. Ο συνιδρυτής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς άφησε πίσω του ένα έργο ζωής που βασιζόταν στην αγάπη του και την θέληση του να συμβάλει στην ανάπτυξη της αγαπημένης του πατρίδας.

Mε πάθος για την πρωτογενή παραγωγή, συνέβαλλε σημαντικά στην εξέλιξη της στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας και όχι μόνο καθώς ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτου.

Το 1981, ο Αλέξανδρος Ρωμάνος, μαζί με τον Μαρίνο Γερουλάνο επέλεξαν την Κεφαλονιά για να δημιουργήσουν την πρώτη μονάδα εκτροφής τσιπούρας και λαβρακιού στην Ελλάδα, θέλοντας να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής τους.

Όραμα τους, το όνομα της Κεφαλονιάς να ταξιδέψει σε κάθε γωνία του κόσμου και να μας κάνει περήφανους. Ο Αλέξανδρος Ρωμάνος έφυγε γνωρίζοντας ότι πέτυχε τους στόχους του.

Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη η οικογένεια των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς του απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις