Άνοιξε η εφαρμογή των 100 δόσεων – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Ενεργοποιήθηκε, απόψε, η ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας οι έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις (εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ) ή σε έως και 72 δόσεις (εφόσον ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ).

Όπως αναφέρεται στο κείμενο οδηγιών της εφαρμογής:

• Η υποβολή της αίτησης γίνεται για ανοικτές ατομικές οφειλές, όπως είναι καταχωρημένες στο TAXIS. Κατ’εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη ή πρόκειται για οφειλές από συνυποχρέωση ή/και συνυπευθυνότητα η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.

• Η καταβολή της πρώτης δόσης λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

• Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών της αίτησης.

• Εφόσον δεν καταβάλλετε την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση, προκειμένου να ρυθμίσετε τις οφειλές σας.

• Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης με την χρήση μοναδικού κωδικού (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής – Τ.Ρ.Ο.).

Η καταβολή της οφειλής δύναται να διενεργείται και μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης.

Για την πραγματοποίηση της πάγιας εντολής θα πρέπει να απευθυνθείτε στους Φορείς Είσπραξης.

Για να βρείτε την εφαρμογή θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxisnet.

Από τον κατάλογο των εφαρμογών, θα βρείτε τις «ρυθμίσεις οφειλών» και θα επιλέξετε την «αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Ενεργές είναι ακόμη δύο εντολές: Η πρώτη αφορά σε αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τη ρύθμιση των 48 δόσεων, αλλά να εξασφαλίσουν τη μείωση των τόκων (σ.σ. ο νόμος δίνει σε αυτούς που θα παραμείνουν στη ρύθμιση των 48 δόσεων Bonus, καθώς από 1/1/2013 το επιτόκιο θα προσδιοριστεί με 4,56% αντί με 8,5%).

Επίσης, είναι ανοικτή η εντολή για υπαγωγή οφειλών στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση, η οποία προβλέπει 12 ή και 24 δόσεις για οφειλές που δημιουργήθηκαν από έκτακτες αιτίες.

Όπως θα διαπιστώσουν οι χρήστες, η αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν. 4152/2013 έχει απενεργοποιηθεί έως και την 31/03/2015, σύμφωνα με τον Ν. 4305/2014» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: naftemporiki.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις