Η Βουλευτής στο Τοπικό Συμβούλιο Φισκάρδου

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Φισκάρδου παραβρέθηκε σήμερα η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με θέμα την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού της περιοχής. Σήμερα, ο ιστορικός παραδοσιακός οικισμός του Φισκάρδου δε διαθέτει μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Η λειτουργία του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού.

Για την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού του Φισκάρδου, για την οποία ο Δήμος επέλεξε τη λύση της τεχνολογίας compact, έχει προβεί στην προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, χωρίς όμως να έχει διασφαλιστεί ο χώρος που θα τοποθετηθεί. Η αδειοδότηση για την ομαλή λειτουργία του, παραμένει σε εκκρεμότητα παρά την αναγκαιότητά του για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.
Δεδομένου ότι για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού εκκρεμούν τόσο η χωροθέτηση όσο και η αδειοδότηση και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Δήμο Κεφαλονιάς ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και λιγόγερο προβληματική η λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος διάθεσης των λυμάτων στην περιοχή.

Αργοστόλι, 24.11.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις