Σύσκεψη στο Αργοστόλι για την πορεία του έργου της γέφυρας στον «Χάρακα»

Σύσκεψη με θέμα την πορεία της κατασκευής του έργου της γέφυρας στην θέση «Χάρακας» πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου, του α/περιφερειάρχη Π. Δρακουλόγκονα, στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Κεφαλονιάς, καθώς και εκπροσώπων της αναδόχου τεχνικής εταιρείας.
Ο περιφερειάρχης αφού επεσήμανε την καθυστέρηση που εμφανίζεται και στην παραβίαση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, ζήτησε αφ ενός την επίσπευση των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και αφ ετέρου την κατά προτεραιότητα προώθηση των στοιχείων του φακέλου του έργου από την τεχνική υπηρεσία.
«Το έργο αυτό ,τόνισε ο περιφερειάρχης, κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμο για την τοπική κοινωνία και οικονομία».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας διαβεβαίωσαν τον περιφερειάρχη ότι θα παραδώσουν το έργο μέσα στον Απρίλιο του 2015.

Έλεγχος στην πορεία των έργων ΕΣΠΑ στην Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα, στον χώρο του διοικητηρίου, με την παρουσία του περιφερειάρχη Θ Γαλιατσάτου ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ που εκτελούνται στην περιοχή με ευθύνη του Δήμου Λευκάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.
Στις διαδοχικές συσκέψεις παραβρέθηκαν ο δημαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικιάς, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και της Διαχειριστικής Αρχής.
Ο περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών, την άμεση αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και παράλληλα ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής να πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους ώστε να εξασφαλιστεί η γρήγορη και ποιοτική εκτέλεση και ολοκλήρωση των δημοσίων έργων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις