Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης: Δραματική η κατάσταση με τα σχολικά δρομολόγια στο νησί

Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης καταγγέλλει τη δραματική κατάσταση με τα σχολικά δρομολόγια στο νησί. Ενδεικτικά, πέντε παιδιά του δημοτικού και ένα του νηπιαγωγείου από το χωριό Φρίκες μεταφέρονται με φορτηγάκι, με μεταφόρτωση στη διαδρομή. Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρονται και τα παιδιά του Κιονιού, του Πλατρειθιά, της Ανωγής. Μάλιστα πολλές φορές το μοναδικό παιδί της Ανωγής κατεβαίνει με το ποδήλατο, επτά περίπου χιλιόμετρα ακόμη και με βροχή ή καταιγίδα.
Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της πολιτικής μείωσης των δαπανών για τις ανάγκες των μαθητών, που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ και αποτυπώνεται στις γνωστές ΚΥΑ. Η άρνηση των οδηγών ταξί, για τους δικούς τους λόγους και με τα δεδομένα της ΚΥΑ, να καλύψουν τα δρομολόγια κάνει ακόμη πιο επίκαιρη την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ενιαίο δημόσιο φορέα, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την ανάγκη για πλήρεις και ασφαλείς μεταφορές. Η πρόταση που είχε γίνει, στο όνομα του ρεαλισμού, από τη μεριά της νέας Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) για μετακύληση της ευθύνης στους γονείς ρίχνει νερό στο μύλο αυτής της πολιτικής και αποτελεί συνέχειά της. Μόνο η λαϊκή παρέμβαση, όπως αποδείχτηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε παρουσία του νέου Περιφερειάρχη στην Ιθάκη, μπορεί να οδηγήσει σε αναδίπλωση.

Ιθάκη 20/11/2014

σγροτικό3 σγροτικό2 σγροτικό1
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις