Αντώνης Καλλιβωκάς: Παρέμβαση για τον Εύδοξο

Το αστεροσκοπείο ΕΥΔΟΞΟΣ έχει για το σκοπό του την καλύτερη υποδομή στην Ελλάδα [ π.χ. τηλεσκόπια]. Για να λειτουργήσει όμως ουσιαστικά πρέπει να έχει κατάλληλο προσωπικό στο χώρο του, να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές από τις κλοπές , να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες και να δοθεί κατ’ έτος η επιχορήγηση από την Περιφέρεια, έτσι όπως έχει ψηφιστεί σε Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μέχρι τώρα τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει .
Η πρόταση του συμπατριώτη μας Καθηγητή Σεισμολογίας και Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η εγκατάσταση δηλαδή στο χώρο του ΕΥΔΟΞΟΥ, Κέντρου Προσεισμικών Φαινομένων είναι αναγκαία για την Κεφαλονιά και αυξάνει το κύρος του ΕΥΔΟΞΟΥ σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η πρόταση αυτή πρέπει να στηριχτεί από το νέο Δ.Σ. του ΕΥΔΟΞΟΥ, πρωτίστως όμως από τους Φορείς και την τοπική κοινωνία.

Αντώνης Καλλιβωκάς
Φυσικός
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις