Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στην Αστόρια θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Λειβαδά «Οι Χιώτες της Ρουμανίας και του Δούναβη»

Η Χιακή Ομοσπονδία σας προσκαλεί στην παρουσίαση «Οι Χιώτες της Ρουμανίας και του Δούναβη» από τη συγγραφέα Ευρυδίκη Λειβαδά.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου, 6:30 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας
44-01Broadway, Astoria, New York

Θα προσφερθούν καφές και γλυκά
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο της Χιακής Ομοσπονδίας (718)204-2550 ή

Η κα. Ευρυδίκη Λειβαδά γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Σπούδασε Πληροφορική σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο και μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε τράπεζα, από όπου παραιτήθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Από τα μαθητικά της χρόνια ανέπτυξε πολιτιστικές δραστηριότητες. Συμμετείχε στην ιδρυτική-εκδοτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού «Πνοή», έλαβε μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής – το 1978 και 1979 (Παλαιό Φάληρο) και το 2001 (Αργοστόλι), ενώ παράλληλα έδινε ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα και Κεφαλλονιά. Έχει συγγράψει ιστορικές μονογραφίες και μελέτες τοπικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ αυτών τα έργα: «Ντε Φούκα: ο Κεφαλλονίτης τυχοθήρας του 16ου αιώνα», και «Στα Στενά της Χίμαιρας» (εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ – Αθήνα 2007). Το έργο αυτό εντάχθηκε μεταφράσθηκε στην Αγγλική με χορηγία του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος και εξεδόθη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ στην Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Αρθρογραφεί σε αθηναϊκές και τοπικές εφημερίδες, στο περιοδικό «Εφοπλιστής», στην «Ιστορία» των εκδόσεων Πάπυρος. Από το 1998 εκδίδει την βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Πολιτιστική Επετηρίδα «Οδύσσεια», διατηρεί σήμερα την διαδικτυακή της εκδοχή (www.odusseia.gr), έχει συνεργασθεί με εκπομπές – ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Τηλεόρασης και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια.

Visit the Chian Federation’s web site at http://chianfed.org
Like the Chian Federation on Facebook
Follow the Chian Federation on Twitter: @chianfed

You received this message because you are subscribed to the Google Groups “Chian Federation News” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to chian-federation-news+.
Visit this group at http://groups.google.com/group/chian-federation-news.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις