Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στα Ιόνια νησιά

Ελέγχθηκαν (888) οχήματα και βεβαιώθηκαν (226) παραβάσεις

Στο πλαίσιο ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 28.10.2014, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Ζακύνθου ανάλογα κλιμάκια-συνεργεία τροχονομικών ελέγχων από τα οποία ελέγχθηκαν (888) οχήματα και βεβαιώθηκαν (226) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν :

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης 14
Οδήγηση χωρίς προστατευτικό κράνος 18
Οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας 6
Υπερβολική ταχύτητα 23
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 4
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 9
Αντικανονικό προσπέρασμα 5

Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής κίνηση οχημάτων και μετακίνηση των  πολιτών.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις