Σπύρος Γαλιατσάτος: Απάντηση στον κ. Ρίκο

Αγαπητέ κε Ρίκο,
Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πρόσφατα με το κανάλι που εργάζεστε και την εν συνεχεία αρθρογραφία σας στον Τύπο με την επικεφαλίδα «τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα;» «ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ», και προκειμένου η κριτική σας να συμβάλει καλύτερα στην παραγωγή του έργου που έχω επωμισθεί, θα ήθελα να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Μήπως μπορείτε να μου συνοψίσετε τι έργο έγινε στο διάστημα των 3,5 ετών στο θέμα της τουριστικής προβολής και του τουρισμού γενικότερα από την απελθούσα Περιφερειακή Αρχή; Κι επί ποιου «στρατηγικού σχεδίου», έγινε ό,τι έγινε;
Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι σας «βάζω δύσκολα» εφόσον έχετε κατανοήσει αφενός τη σημασία του τουρισμού στα νησιά μας κι έχετε επιδείξει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον κι αφετέρου υπήρξατε στενός συνεργάτης με έμμισθη θέση για αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε. Πολλώ δε μάλλον όταν εκφράσατε την απαίτηση από εμένα, μέσα σε ένα μήνα να έχω εκπονήσει και να έχω υλοποιήσει αυτά που ζητάτε. Εκτός και ήταν ή είναι τέτοιας εμβέλειας οι προσδοκίες σας από εμένα και επ’αυτού σας ευχαριστώ πολύ.
2. Ποια προετοιμασία δεν έκανα ενόψει της World Travel Market στο Λονδίνο;
Μήπως δεν φρόντισα ποιος θα ταξιδέψει με δύο ή τρία διαφορετικά τιμολόγια για ένα και μοναδικό ταξίδι (δηλαδή να τιμολογηθεί εις το υπερδιπλάσιο η μετάβαση κάποιου προσώπου ) όπως έγινε κατά την περίοδο την οποία ήσασταν έμμισθος παρά τον τότε κο Περιφερειάρχη;
3. Όσον αφορά την περιβόητη Lord Mayor’s Show τι θα έπρεπε να έχω κάνει;
Μήπως να είχα στείλει τον καρνάβαλο του Ληξουρίου ή την γκιόστρα της Ζακύνθου;
Τι είχε γίνει μέχρι τώρα; Δεν θέλω να διανοηθώ ότι κάποιος παρέμεινε στο Λονδίνο μετά τη WTM για να δει τα events του Λονδίνου που αφορούν μόνο και μόνο το Λονδίνο, μάλιστα με χρήμα του Δημοσίου.
4. Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Βασίλης Κοντός, ποιον και ποιους προσκάλεσε και του κρυβόταν;
Εγώ πάντως όταν το πληροφορήθηκα ότι έχει ονομαστεί Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού του τηλεφώνησα και του είπα γιατί δεν μου το ανέφερε και δεν έχει επισκεφθεί ακόμα τα νησιά μας και μου είπε ότι περίμενε το ΦΕΚ.
5. Τι έγινε με τα 40 εκατομμύρια ΕΥΡΩ τα οποία είχε διασφαλίσει η Βουλευτής Κέρκυρας και Υφυπουργός κα Γκερέκου, για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας;
Αν θυμάμαι καλά χρονικά συνέπεσε με την περίοδο της απελθούσης Περιφερειακής Αρχής. Κι αυτό το ρωτώ γιατί με εγκαλέσατε διότι δεν έκανα μια «απλή αίτηση» στον Υπουργό Ανάπτυξης κο Δένδια, προκειμένου να δώσει στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών 5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ , όπως ισχυριστήκατε ότι έδωσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στον μεσολαβήσαντα χρόνο ανάληψης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκου των καθηκόντων του και της χορήγησης την οποία επικαλεστήκατε, δεν γίνεται παρά η διαδικασία να έγινε τόσο με μια απλή αίτηση σε Α4 όσο και η ικανοποίηση να έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, ασυνήθεις για το ελληνικό Δημόσιο.

Κε Ρίκο, θέλοντας να σας ευχαριστήσω για την τόσο ανοίκεια συμπεριφορά σας, με την οποία επιβεβαιώσατε ότι η πυξίδα δουλεύει και είναι στο σωστό δρόμο και να γνωρίζετε ότι :
Α. Η Περιφέρεια TOURS είναι παρελθόν ανεπιστρεπτί.
Β. Ο όποιος στρατηγικός σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας εδράζεται πλέον στους φορείς του κλάδου, στους επιχειρηματίες και πρωτίστως στον κόσμο, στον οποίο μόνο και μόνο σ’ αυτόν «χρωστάμε». Κανείς άλλος δεν μπορεί να παρεισφρήσει πλέον και μάλιστα να κατευθύνει κατά το δοκούν τους στόχους αυτούς. Δεν πρόκειται βέβαια ποτέ να σας φωνάξουμε να κρατήσετε πρακτικά, ούτε εσάς ούτε οποιονδήποτε άλλον σχετικό με το αντικείμενό σας, των όποιων συζητήσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ εμένα και αυτών, καθώς και οιουδήποτε που θα ήταν απαραίτητος. Η δημοσιότητα θα λαμβάνει χώρα όταν πρέπει .
Γ. Όχι μόνο δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν αλλά αντιθέτως «προκαλώ» να μου ζητούν να εμφανίζομαι όπως έκαμα και στο κανάλι σας γνωρίζοντας το τι είχατε «σκηνοθετήσει» και σας πληροφορώ ότι η ακροαματικότητα έσπασε ρεκόρ σύμφωνα με τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα από τον κόσμο.

Τελειώνοντας δε κε Ρίκο, μπορείτε να μιλάτε απευθυνόμενος σε μένα ελεύθερα κι «ατέρμονα», “η γκλίτσα του τσοπάνη” είναι αρκετά ακονισμένη.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις