ΑΥΤΑ είναι τα ελληνόπουλα που κέρδισαν το 1o βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft

Περήφανη είναι όλη η Ελλάδα για τους δύο ανήλικους μαθητές, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση!

Συγκεκριμένα, οι πιτσιρικάδες Πάνος Οικονόμου και Γεώργιος Νικηφόρος Αυγουστίδης, βραβεύτηκαν για το παιχνίδι «Behind the Red», το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Τo «Εuropean Code Kup» είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6- 16 ετών. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής και διασκεδαστικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Συνολικά συμμετείχαν οχτώ χώρες: Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Βρετανία. Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ελλάδα, τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα της Αγγλίας και την τρίτη της Πορτογαλίας.

star.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις