ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΟΧΙ ΣΤHΝ ΤΡΟΙΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΤHΝ ΤΡΟΙΚΑ
H Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς- Ιθάκης, με αφορμή την 74η αντιφασιστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τονίζει :
Ο μεγαλειώδης αγώνας του Λαού μας, ενάντια στον φασισμό-ναζισμό, ήταν αγώνας για την ελευθερία, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Οι πρόγονοι μας πολέμησαν με αυταπάρνηση και γενναιότητα τους ιταλούς φασίστες, και τους γερμανούς ναζί, τους ντόπιους συνεργάτες τους, γερμανοτσολιάδες, χίτες και ταγματασφαλίτες .
Oι αγώνες του Λαού μας, για την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη, διατηρούν και σήμερα την επικαιρότητά τους στο ακέραιο.
Οι αγώνες αυτοί και σήμερα συνεχίζονται, για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Είναι αγώνες για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της λογικής της, την ελευθερία, την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το αλόγιστο κέρδος.
Είναι αγώνες για:
-Να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια.
– Να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας μας.
-Να σταματήσουμε το σχέδιο κοινωνικού κανιβαλισμού των φασιστών.
-Να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού μας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα Κεφαλονιάς-Ιθάκης για τη μαθητική παρέλαση,
καλεί τα στελέχη, μέλη , και φίλους του Σύριζα ,
να διαμαρτυρηθούν πολιτικά απέναντι στους επισήμους εκφραστές των μνημονιακών παρατάξεων .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις