Υπ. Οικονομικών προς Ν.Νικολόπουλο: “Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι Ι.Χ. υπόθεση, δεν αφορά τον Ελληνικό Λαό”

ΘΕΜΑ: «”ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΩΣΤΕ” ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

ΠΑΣΟΚ & ΝΔ χρωστάνε μαζί πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια προς κρατικές φυσικά τράπεζες (κυρίως την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ»), οι οποίες, εκτελώντας άνωθεν οδηγίες πολιτικών προϊσταμένων τους, «άδειασαν» με μηδενικές εγγυήσεις τα χρήματα των ταμείων τους στα ως άνω Κόμματα εξουσίας.
Την ίδια στιγμή, πολίτες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν κατασχέσεις επαγγελματικών ακινήτων ή αυτοκινήτων τους για τη μη εξόφληση δανείων λιγοστών χιλιάδων ευρώ, με τις κατασχέσεις ακόμα και των σπιτιών τους να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά, υπό τις ευλογίες μιας κυβέρνησης που πανηγυρίζει ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο μέσα στο 2014…

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, το θέμα έθιξε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτησή του παράλληλα με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων.
Η παρέμβαση αυτή είναι η κορωνίδα των διαδικασιών Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εφόσον, βέβαια προκύψουν οι απαντήσεις στα ερωτώμενα… Ο Ν. Νικολόπουλος, ζήτησε τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διενέργεια του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από ορκωτές λογιστές, αλλά και αναζήτησε τα πορίσματα των εισαγγελικών λειτουργών, από τη στιγμή που η αδιαφάνεια στη διαχείριση είναι δεδομένη, ενώ κυριολεκτικά: «ο κόσμος το έχει τούμπανο, και οι Σαμαρο-Βενιζέλοι κρυφό καμάρι».
Φυσικά, σε ένα τέτοιας τεράστιας σημασίας θέμα, το να δημοσιοποιηθεί δηλαδή η «καλώς έχει» ή όχι διαχείριση ενός πολιτικού Κόμματος, απορούμε, πώς η ολιγόλογη δήθεν απάντηση του Υπουργού Οικονομικών μιλά για θέμα «ιδιωτικού απορρήτου» και απέφυγε για άλλη μια φορά την απάντηση στο φλέγον ερώτημα, αρκούμενη σε μεγαλεπίβολες δηλώσεις για το ότι «οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους»!!!

Η ένοχη σιωπή, καθώς και η συγκάλυψη όμως, του κ. Υπουργού είναι κραυγαλέα παραδοχή της αυθαιρεσίας, που διαχέεται στους μείζονος έκτασης πολιτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας μας, Η Διαφάνεια και η Δημοκρατία πάνε μαζί και όταν δεν δημοσιοποιείται το «που» πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ διαχείρισης, δανεισμένα από χρήματα του λαού, την ώρα που όλος ο ελληνικός κόσμος υποφέρει, τότε ξέρετε, η Δημοκρατία δεν νοείται. Η Δικαιοσύνη πρέπει τώρα να κάνει το έργο της….. Δεν γίνονται να ισχυρίζονται οι λειτουργοί της, ότι «δεν γνωρίζουν» λεπτομέρειες.
Αφήνουν υποψίες για «άνωθεν εντολές», για συγκάλυψη και αδράνεια για την διάσωση…
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις