Έγινε η παρουσίαση για την προβολή της Κεφαλονιάς στην Κίνα

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσία του 5ετή αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Κεφαλονιάς με στοχευμένη προβολή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και συγκεκριμένα στην πόλη της Σαγκάη από τους εκπροσώπους της εταιρείας Cacha International Consluting LtD.

Στην προβολή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού, Σπύρος Γαλιαστάτος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, που ήταν και υπεύθυνος για την παρουσίαση της και διοργάνωση της προβολής του αναπτυξιακού σχεδιασμού, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρήστος Λευκαδίτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ηλίας Κουρκουμέλης και Μάκης Αλυσανδράτος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης και μέλος  Σταύρος Γρηγορόπουλος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θόδωρος Μπαγιώκης, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Κώστας Πρέντζας, οι επιχειρηματίες Ανδρέας Παντελειός, Παναγής Μεταξάτος και Νίκος Σκλαβούνος, ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού, Ρομπόλας Κώστας Μπαζίγος, εκπαιδευτικοί αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό που ήθελαν να ενημερωθούν για ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα.

Ο αντιπρύτανης Κων. Κουσκούνη απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ενώ όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αισιοδοξία για την επίτευξη συνεργασίας με την Σαγκάη και την κινεζική αγορά γενικότερα. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς το λόγο πήρε ο κ. Δουρούκας όπου προσπάθησε να αναλύσει τους στόχους αλλά και ποιος είναι ο ρόλος της εταιρείας Cacha και λέμε προσπάθησε γιατί από τη στιγμή εκείνη επικράτησε μία αναστάτωση και μία ένταση από τους παρεβρισκόμενους και συγκεκριμένα από τον κ. Γαλιατσάτο και κάποιους επιχειρηματίες όπου έδειχναν μία δυσπιστία και μία καχυποψία στο πρόσωπο  των εκπροσώπων της εταιρείας για το αν θα μπορέσουν ανταπελξέθουν σε όλα αυτά που πρεσβεύουν με αποτέλεσμα να βομβαρδίζουν τους εισηγητές με ερωτήσεις.

Η ένταση μεγάλωσε όταν ο κ. Δουρούκας ανέφερε ότι η Κεφαλονιά θα είναι το πρώτο νησί που θα συμπεριληφθεί στο πελατολόγιο της Cacha International για στοχευμένη προβολή στη Σαγκάη, με τους Κινέζους να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όπου θα αναδείξουν τα δυνατά σημεία του  νησιού μας σε όλους τους τομείς, και ο λόγος που προτιμήθηκε από άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι γιατί ο κ. Δουρούκας είναι εν μέρη Κεφαλονίτης αλλά και επειδή βρήκαν όπως δήλωσε στο πρόσωπο του Δημάρχου τον ιδανικό συνεργάτη.

Ο κ. Κεκάτος τόνισε το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει ακόμα κλείσιμο της συνεργασίας καθώς έπρεπε να γίνει πρώτα η παρουσίαση και μετά αν και εφόσον συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, με τον Δήμο να βάζει τα χρήματα, τότε η έγκριση ή όχι της συμφωνίας με την εταιρεία Cacha θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να πάρει τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων.

Χαιρετισμοί

Εισηγητές

1-DSC05829 1-DSC05833 1-DSC05834 1-DSC05836 1-DSC05837 1-DSC05839 1-DSC05842 1-DSC05844 1-DSC05846 1-DSC05848 1-DSC05849 1-DSC05850 1-DSC05852 1-DSC05855 1-DSC05856 1-DSC05858 1-DSC05860 1-DSC05863

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις